Никога не сме се бъркали в решенията на Румен Радев.

...
Никога не сме се бъркали в решенията на Румен Радев.
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Корнелия Нинова би била добър премиер

Никога не сме се бъркали в решенията на Румен Радев. По тази причина умерено и търпеливо изчакваме. Нашата логичност е, че чакаме третия мандат да бъде връчен на нас. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Иван Ченчев - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България "

Ние сме рационални и поредни, предложили сме съответните ограничения, уравновесени и диалогични сме в Народно събрание. Ще се опитаме да се възползваме да съставим кабинет, добави Ченчев.

По думите му Корнелия Нинова би била добър министър председател.

" Тя е добър водач, и би била добър министър председател, само че всичко това го взема решение Националният съвет ", сподели той.

На въпрос по какъв начин ще върнат партиите на масата за договаряния, Ченчев съобщи:

" Ако зависи от нас и третият изследователски мандат е при нас, всяка от другите политически сили - без ГЕРБ и Движение за права и свободи, би трябвало да подходи отговорно, тъй като става въпрос за страната. Всички виждат потребността от сформиране на кабинет ".

Депутатът е безапелационен, че би трябвало да се направи всичко допустимо да се направи постоянен кабинет, тъй като няма гаранция, че няма да има още едни избори.

Ченчев назова необичайно предлагането на Мая Манолова партиите да наложат на президента на кого да връчи третия мандат.

" Ние в никакъв случай не сме се бъркали на президента. За мен, меко казано, това е засегнатост към президента, тъй като подобен неприемлив напън върху него е непонятен в тази обстановка ", сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

Той прикани политическите сили за разговор.

" Трябва да седнат политическите сили и да начертаят целите, с цел да се движим след това по тези цели, с цел да може по най-хубавия метод да се излезе от рецесията. Надявам се на този разговор, тъй като в противоположен случай ще се случи нещо, което ще е потребно за даден водач, само че не и за страната. Българският народ в този момент би трябвало да знае по какъв начин ще излезе от рецесията. На самоусигуряващите се лица би трябвало да им се предложи по една работна заплата. Това е виновното - съответна мярка в съответен бранш. Това е най-важното и единствено по този начин можем да се преодолее политическата рецесия - единствено с разговор и сядане на масата за договаряния ", безапелационен е той.

Според него Радев чака политическите сили да проявят разсъдък.

" До петък дано да оставим президента, да не бъде подложен под напън, да реши на кой да връчи мандата и по-късно ще водим договаряния. Дотогава е значимо актуализацията и партиите да се схванат за нея ", съобщи Ченчев.

Той се надява да има консенсус по актуализацията на бюджета в комисията към Народно събрание, тъй като по думите му, това е задачата на парламентарно показаните политическите сили.

" Актуализацията е върховен акт на Народно събрание и би трябвало да има единодушие, тъй като в противоположен случай по значими неща може да не се получи такова и при гласоподаване в Народно събрание някой приоритет да не получи гласоподаване. Всички политически сили би трябвало да подходят умно и би трябвало разговор ", сподели още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР