Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция между

...
Никога не съм говорил с Георги Гергов за коалиция между
Коментари Харесай

Борисов отрича да си е говорил с Гергов за коалиция

" Никога не съм приказвал с Георги Гергов за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Нито те са желали, нито ние " . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Пловдив, по време на разкриване на 73-ия Международен механически панаир - Пловдив, представен от " 24 часа ".

" Обсъждали сме само социалистите да излъчат ръководител на Народното събрание . Моята партия беше срещу, тъй като шефът на националното заседание дефинира дневния ред. Преговаряли сме ясно и обществено ", сподели министър-председателят.

В отговор на репортерски въпрос дали не е пристигнал да открива ревюто, с цел да затопли връзките с Българска социалистическа партия и Георги Гергов , Борисов отговори: " Не имам вяра да има подобен глупак в страната ".

Припомняме, през април 2017 година предприемачът Сашо Дончев съобщи, че политикът-бизнесмен Георги Гергов му е провел среща в ЦУМ с основния прокурор Сотир Цацаров . Дончев разгласи, че по време на срещата бил заплашван. Думите на Цацаров били, че държанието (на Дончев - б.р.) " стартира да става недопустимо и нетърпимо за него ".
Скандалът стигна и до Брюксел, инспекцията на Инспектората на Висш съдебен съвет бе прекъсната, Гергов бе отхвърлен от Българска социалистическа партия. По-късно самият Гергов изясни, че имало разискване за партньорство сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

" Според мен ще е неуместно, няма да е европейски, в случай че дойда в панаира и кажа - Гергов да не е до мен или да не идва на откриването ", добави министър-председателят.

Пловдивският панаир е толкоз обичаен, от толкоз години се прави. Тук има голяма бройка от български компании, нововъведения от целия свят. Така министър председателят Бойко Борисов изясни наличието си на пловдивския панаир.

" Това е огледалото на страната. Никой не може да каже противоположното - би трябвало да си песимист или тапигьоз, с цел да отречеш, че в България има прогрес ", разяснява Гергов.

При откриването на панаира Борисов съобщи, че растежът на стопанската система гони 4%, безработицата е спаднала на 5 на 100 , има голям фискален запас, нулева инфлация. Има бюджетен остатък и 11 % растеж на приходите от началото на годината, по данни на Евростат , сподели министър председателят.

На есенното ревю вземат участие над 600 компании . Увеличението на заетите изложбени площи /30%/ потвърждава, че интернационалния панаир е най-авторитетната софтуерна среща на Балканите. Участват компании от близо 40 страни, сподели Борисов. Думите му бяха показани и на неговата страница в обществената мрежа Facebook.

" В едно доста комплицирано време, в което се приказва повече за война и военна техника, ние подчертаваме върху растежа на стопанската система и индустриалното съдействие - това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, преди да открие 73-тия Международен механически панаир в Пловдив.

Форум за капиталови артикули и технологии продължава от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив, където са показани и 113 дебютиращи компании.

Изложението се трансформира в ревю на технологиите, които бързо навлизат в практиката, с цел да трансформират и метода на живот, разяснява доктор Иван Соколов, основен шеф на Панаира.

В 10 профилирани изложения се показват съвременни артикули и услуги от региона на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията , водния бранш, осведомителните технологии, роботиката и автоматизацията, превоза и автосервизното съоръжение, машиностроенето, строителството, химическата индустрия, автомобилната промишленост. Най-престижната софтуерна среща на Балканите още веднъж демонстрира гледка на нововъведенията, обхващаща от комплицирана техника за заводите до домашни смарт уреди. Тя може да бъде прегледана от 9 до 18 ч., а в събота - до 14 часа.

Борисов разяснява и резултатите от изборите в Германия, уточни, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти следващ път реализират безапелационен резултат. Той им пожела триумф и бързо сформиране на държавно управление, " тъй като Европа има потребност това ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР