Никога не е късно да започнете да се храните по-здравословно

...
Никога не е късно да започнете да се храните по-здравословно
Коментари Харесай

Летни плодове за бързо отслабване

Никога не е късно да започнете да се храните по-здравословно и да помислите за фигурата си, добавяйки повече от сочните летни плодове в диетата си. И макар че лятото е в разгара си, към момента имате време, с цел да измененията визията си и да блеснете с съвършената си фигура на плажа.

В идващите редове вижте най-хубавите летни плодове за бързо намаляване:

1. Грейпфрут

Този плод може да се каже, че е нещо приблизително сред помелото и портокала, като диетолозите постоянно предлагат да се включи в рациона на хората, които желаят да смъкват непотребните килограми. Половината от него съдържа единствено 39 калории, само че дружно с това може да ви обезпечи дневната норма на витамин С. Освен това грейпфрутът има невисок гликемичен показател, което значи че може да се употребява, даже в случай че имате диабет. Можете също по този начин да го добавяте в салатите си, добавяйки им киселинка и забавна нотка, която всеки същински гурман ще оцени.

2. Ябълки

Те са несъмнено едни от най-често употребяваните летни плодове в диетите, като дружно с това имат и огромна хранителна стойност. Имат ниско равнище на калоричност и са богати на фибри, които са потребни за стомаха. Ако сте решили да отслабнете, тогава наложително включете ябълките в менюто си, като можете да ги консумирате, какато сурови в плодовите салати, по този начин и печени.

 ябълките оказват помощ за бързо намаляване

3. Горски плодове

Едва ли има човек, който да не обича да си хапва ягоди. Така да вземем за пример 74-грамова порция боровинки пък съдържа единствено 42 калории, само че обезпечава 12% от дневните потребности на витамин С, манган и 18% на витамин К. Яденето на горски плодове също способства за по-бързото насищане, което е неоспорим плюс, в случай че се пробвате да свалите непотребните килограми.

4. Маракуя

Ако се чудите какъв тип летни плодове да ядете, с цел да отслабнете по-бързо и дейно, тогава можете да насочите вниманието си и към по-екзотичните, които ще ви оказват помощ доста в тази ваша задача и цел да се избавите от непотребните килограми. Маракуята има кашева сърцевина, като плодът е родом от Южна Америка. Изключително богат е на фибри, а също по този начин има по-малко от 100 калории, като заради тази причина е доста потребен, в случай че сте решили да отслабнете.

5. Киви

Това е дребен зеленикав плод с кафява кора, който дружно с това е доста богат на разнообразни хранителни субстанции: витамин С, Е, фолиева киселина и фибри. По този метод се трансформира в един от правилните помощници на мъжете и дамите, които се пробват да отслабнат. Можете да си вършиме, както плодови салати, по този начин и да пиете сока му или да го добавяте в печивата ви. Не по-малко преимущество на този плод е неговата извънредно ниска калоричност.

6. Пъпеши и дини

Тези летни сезонни плодове са освен доста вкусни, само че и извънредно потребни, в случай че желаете да изваяте фигурата си за плажния сезон. Подобно на всички изброени до момента плодове, тези също могат да се похвалят с ниската си калоричност и високо наличие на вода, което ги прави доста потребни при намаляването на тежестта.

Така да вземем за пример една порция от 150 грама любеница съдържа единствено скромните 45-60 калории. Въпреки ниското си равнище на наличие на калории, дините и пъпешите са богат източник на фибри, калий, антиоксиданти, витамин С, бета-каротин и ликопен. Ако сте диабетик, имайте поради това че тези плодове имат висок гликемичен показател, което значи че би трябвало да сте изключително деликатни с тях.

7. Портокали

Тези плодове са извънредно потребни, в случай че водите тежка битка с непотребните килограми. Като цяло съвсем всички плодове са извънредно потребни, както за здравето ви като цяло, по този начин и в случай че желаете да свалите тежестта си. Портокалите са богати дружно с това на витамин С и фибри, като в същото време насищат стомаха ни доста по-бързо от кроасаните или другите сходни артикули. Именно по тази причина те са едни от наложителни помощници на всички, които желаят да изваят фигурата си.

 цитрусите оказват помощ за намаляване през лятото

8. Банани

Едва ли има човек, който да не обича да си хапва сладките банани. Голяма част от хората подценяват този плод, защото е богат на доста захар и има висока калоричност. Въпреки това те са доста питателни и богати на редица хранителни субстанции: калий, магнезий, манган, фибри, голям брой антиоксиданти и витамини А, В6 и С. Ако консумирате бананите умерено, тогава те ще ви оказват помощ, както да подобрите здравословното си положение, по този начин и да се избавите от досадните непотребни килограми доста по-бързо.

9. Авокадо

Това не е тъкмо сезонен летен плод, само че нямаше по какъв начин да не включим и него в нашата ранглиста. Той още веднъж е много по-калоричен от множеството изброени до момента плодове, само че все пак има доста висока хранителна стойност. Изследванията демонстрират, че хората които го ядат постоянно тежат доста по-малко, а точно съпоставяне с тези, които не си хапват авокадо. Важно е да не прекалявате с него и да го консумирате постоянно, като по този начин да вземем за пример можете да го добавите към сезонните ви летни салати.

10. Костилкови плодове

Това са сезонни летни плодове, като в тази група можем да прибавим прасковите, нектарините, сливите, черешите и кайсиите. Всички те могат да се похвалят с ниско наличие на калориите и доста хранителни субстанции, като да вземем за пример витамин С и А, което ги прави отличен избор за хората, които желаят да отслабнат бързо.

Грижете се за здравето си и освен, когато наближава летния сезон, с цел да се похвалите с идеалната си фигура. Това е значима задача за всеки от нас, тъй като точно вярното и здравословното меню има фундаментално значение за нашето самочувствие и здраве като цяло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР