Никога не бихме делили кметовете по партиен признак и не

...
Никога не бихме делили кметовете по партиен признак и не
Коментари Харесай

Премиерът: Никога не бихме делили кметовете по партиен признак

Никога не бихме делили кметовете по партиен симптом и не сме го правили. Това съобщи министър председателят Николай Денков на конгрес за локалната власт, предаде БНТ. 

Председателят на Националното съдружие на общините на Република България и кмет на Велико Търново - Даниел Панов прикани министър председателят Николай Денков да усъвършенства връзката сред държавната администрация и общините.

" Това, което нас ни вълнува, са мощните и слабите страни в икономическо развиване на общините. Ние не разчитаме единствено на еврофинансиране, а се борим за финансова децентрализация на общините, посредством оставане на част от подоходните налози в общините. Надявам се да се рестартира автомагистрала " Хемус " и Русе - В. Търново.

Изборите отминаха и дано оттук насетне да не се разделяме на партии и сдружения, а да работим за богатството на хората, взаимно с изпълнителната власт ", съобщи Панов.
Според Денков би било пагубно за огромна част от общините, в случай че при децентрализацията се заложи единствено на % от налозите.

" Точно в точния момент е тази среща, когато са утихнали страстите от изборите и към момента може да се работи по бюджета. Честито на новите кметове за избора им. Важно е да работите дружно!

Правителството не си е помисляло да дели кметове на партиен симптом и в никакъв случай няма да го прави. От наша страна ще имате партньорски метод.
За децентрализацията - простата сметка демонстрира, че би било пагубно за огромна част от общините, в случай че се заложи единствено на % от налозите. Не е задоволително да има единствено едни налични пари. Важно е да има бистрота и успеваемост при разходването на средствата.

С цялостното схващане, че децентрализацията е вид приоритет, би трябвало дружно да създадем механизъм за потребление на средствата ", съобщи Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР