Никога досега не се е случвало да се удължава срок

...
Никога досега не се е случвало да се удължава срок
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Спасов: Досега не се е случвало да се удължава срок на годност на ваксини

Никога до момента не се е случвало да се удължава период на валидност на ваксини. Това сподели пред БНР общопрактикуващият доктор и педиатър д-р Мирослав Спасов. Той съобщи, че  като доктор го тормози използването на сходни ваксини с изминал и продължен период на валидност, предвид на бъдещи нежелани реакции.
„ За първи път в практиката си ставам очевидец на такова нещо – да се удължи период на валидност на имунизациите. По тази логичност при деца, в случай че изтича период на валидност на имунизациите, за какво не се удължава срокът и да се ползват безвредно?  Аз персонално тези флакони няма да ги приложа на своите пациенти, даже да ми се молят “, сподели доктор Спасов в предаването „ Преди всички “.

От РЗИ – София са обяснили на общопрактикуващия доктор, че чакат указания от Министерството на здравеопазването за вероятно удължение на периода на валидност за 3 месеца.

„ Мен това персонално като доктор ме тормози.  Хората, които бяха планувани за втора игла, ги върнах , тъй като очаквам публично мнение. “

Медикът е отправил публично запитване до компанията производител – „ Пфайзер “ и чака отговор, като посочи, че би го смятал за по-меродавен от предписание формалните институции, „ тъй като в последна сметка става дума за лекарство “.

Относно така наречен подправени документи Мирослав Спасов разяснява:

„ Имаме ли такива данни регистрирани? Хванат ли е подправен документ? Доказано ли е че доктор и пациент са взели участие в такава скица? Докато няма публична информация, до момента в който няма реакция от управляващите, всичко останало остава в областта на приказките и догадките. От началото на пандемията какви ли не чухме. “

Във имунизационните пунктове се минава към една масовка и не се отделя внимание на детайла, а се отмята имунизацията и това крие опасности “, уточни още Спасов във връзка опасенията на хората от странични реакции от имунизациите. 

Българският жител няма доверие на формалната медицина , няма доверие на лекарите “, счита той.

Процентът на обсег на имунизацията против Covid при пациентите си над 12-години доктор Спасов дефинира като „ извънредно дребен “.

„ Не повече от 12 са. Имам ваксинирани и няколко бременни – 6-7, при тях всичко е наред. “

Мирослав Спасов е на мнение, че децата не са толкоз отговорни за разпространяването на Covid , главният проблем по думите му са възрастните, които не съблюдават противоепидемичните ограничения и не желаят да се ваксинират .

В неговата процедура няма деца, които да са постъпили в болница с диагноза ковид, има две карантинирани деца, „ които го карат лекичко “. Нежеланието на родителите на децата на бъде провеждан PCR тест е главен проблем на лекуването в детска възраст, означи педиатърът.

Има одобрен логаритъм за лекуване на пациенти с ковид и всеки общопрактикуващ доктор е осведомен с него и го следва, подсети доктор Мирослав Спасов и прикани:

„ Молбата ми е всички жители да не протягат ръка към антибиотиците безсистемно. (…) Да не се стартира лекуване на сляпо, със съвет от комшията или някой към този момент преболедувал . “
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР