Никарагуа потвърди, че няма да има никаква форма на официален

...
Никарагуа потвърди, че няма да има никаква форма на официален
Коментари Харесай

Китай издига на ново равнище връзките си с Никарагуа и разширява сътрудничеството с Русия

Никарагуа удостовери, че няма да има никаква форма на формален продан с Тайван, заяви министерството в изказване.

Китай изрично се опълчва на намесата на външни сили в Никарагуа, се споделя още в изказването.

Двете страни ще продължат да укрепват стратегическата съгласуваност и да задълбочават взаимното политическо доверие, се споделя още в известието.

Китай задълбочава външнополитическото си партньорство и с Русия. Пекин разгласи, че ще разшири енергийното съдействие с Москва по всички стадии на производството. Това стана по време на интервю на китайският дипломат в Москва Чжан Ханхуей пред съветската държавна организация РИА Новости, цитирано от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Китай чака да разшири съдействието по цялата верига на производството в енергетиката ", цитира РИА посланика преди срещите на съветския министър председател Михаил Мишустин и висшите ръководители на Китай.

" В изискванията на съмнения на международния енергиен пазар и пред лицето на външните опасности и провокации, Русия и Китай постоянно се придържат към правилата на взаимно доверие и взаимна изгода, непрекъснато усилват съдействието в региона на енергетиката и по този метод способстват позитивно за обезпечаването на световната енергийна сигурност ", е представен да споделя Чжан.

Посланикът също по този начин съобщи, че двете страни са в дейна полемика за планувания от Русия газопровод " Силата на Сибир 2 ", включително за технологиите, бизнеса и метода на съдействие, се споделя в изявлението, оповестено на уеб страницата на китайското посолство.

" И двете страни би трябвало да проведат строги, научни и систематични проучвания и демонстрации за подобен огромен план ", сподели Чжан.

Посланикът съобщи, че Китай се застъпва за прогресивен и низходящ режим на плана за нова газова връзка, " освен заради съображения за разширение на чистата търговия до цялата индустриална верига, само че и предвид на необятната вероятностите на пазара за ползване на природен газ в Китай ".

Чжан съобщи, че Китай се надява да откри по-дългосрочен и постоянен режим на съдействие с Русия за реализиране на забележителен прогрес по плана допустимо най-скоро.

Мишустин, като се изключи че организира диалози с китайския министър председател Ли Цян, ще се срещне с президента Си Цзинпин по време на визитата си в Пекин, заяви съветското държавно управление в понеделник.

Руският министър председател Михаил Мишустин и китайският му сътрудник Ли Цян
Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР