Никълсън каза, че е готов да даде показания, но полицията

...
Никълсън каза, че е готов да даде показания, но полицията
Коментари Харесай

Държавата Спря! Информацията Е От Преди Минути, Убиха Най-Известния Млад Репортер, Паника В Телевизията! Премиерът Е

Никълсън сподели, че е подготвен да даде показания, само че полицията към момента не се е свързала с него. Той разясни, че Куциак е водел следствие за измами с заплащания на европейски средства на двама пребиваващи в Словакия италианци, за които се допуска, че имали връзка с калабрийската мафия Ндрангета.

" Във всички случаи словашките секрети служби имат имената на гангстерите ", сподели Никълсън. Той добави, че Ян Куциак, само че и той самият са работили по изтекли поверителни документи, свързани с въпросните измами. Никълсън сподели, че словашката проведена престъпност в никакъв случай не е убивала публицисти, до момента в който италианските мафии не са проявявали такива угризения.

Днес в. " Сме " написа, че двамата италиански предприемачи, разследвани от Куциак, са правили бизнес с почитан консултант на премиера Роберт Фицо, съобщи Асошиейтед прес. Запитан по въпроса, Фицо опроверга изказванията и прикани да не се свързват имената на почтени хора с убийството на журналиста и приятелката му. Той сподели, че опозицията употребява закононарушението, с цел да насочва рецензии против държавното управление му.

Словакия още е в потрес след новината за убийството на журналиста. Той бе открит на 25 февруари убит дружно с приятелката си Мартина Кушнирова в дома им в град Велка Мача, на 65 км от Братислава. Словашкото държавно управление разгласи премия от 1 милиона евро за информации, които ще оказват помощ на управляващите да разкрият убийството на журналиста.

Досега в Словакия не е имало сходно закононарушение. Още през вчерашния ден полицията сподели, че убийството е обвързвано с работата на Куциак. Той е работил за електронното издание Aktuality.sk, благосъстоятелност на немската медийна група " Аксел Шпрингер " и на швейцарската издателска компания " Рингие ".

Куциак се беше специализирал в следствие на корупционни афери, измежду които такива касаещи възможни връзки сред бизнеса и ръководещата партия " Смер - обществена народна власт " на Фицо.

Последната публикация на Куциак е от 9 февруари и визира транзакции на компании, свързани с предприемача Мариан Кочнер. В предишното Куциак отново беше писал публикации за него и след това се бе оплакал в полицията от закани от негова страна.

Според анализатора Григорий Мезеников убийството на журналиста и неговите хипотетични връзки със словашкия политически хайлайф може да провокират политическо земетресение в Словакия. Анализаторът споделя, че е била прекрачена алена линия и случилото се може да раздруса електората на ръководещата партия.

Премиерът Фицо е прочут с рецензиите си по отношение на медиите. На конференция през 2016 година, той сподели по адрес на някои публицисти, че са " мръсни антисъветски проститутки ". Той също по този начин назова публицистите " елементарни идиотски хиени " и " гадни змии ".

Снощи в центъра на Братислава се събраха доста хора, с цел да изразят възмущението си от убийството на журналиста и да възпламенят свещи в негова памет. Подобна акция имаше и в Прага. Нови митинги против убийството на Куциак и против корупцията в Словакия ще се състоят в Братислава в сряда и в петък.

Опозицията пък към този момент настоя словашкият вътрешен министър Роберт Калиняк и началника на националната полиция Тибор Гашпар да подадат оставка.

Неотдавна неправителствената организация " Трансперънси интернешънъл " класира Словакия на 7-о място измежду най-корумпираните страни в Европейски Съюз, напомня Франс прес.

Днес началникът на полицията на Словакия сподели, че преглежда като съществени появилите се версии в медиите за допустима интервенция на италианската мафия в убийството, съобщи АП. Тибор Гашпар добави, че словашката полиция поддържа контакти с чешките и италианските служби по случая с двойното ликвидиране, съобщи Ройтерс. Той не посочи аргументите за контактите с Чехия, само че сподели, че тези с Италия са вследствие на медийните информации за вероятността италианската мафия да има нещо общо с закононарушението.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР