Никакви западни партньори“ няма да ни свършат работата вместо нас.

...
Никакви западни партньори“ няма да ни свършат работата вместо нас.
Коментари Харесай

ЕС е прагматизъм. След войната тонът на разговорите с Украйна ще се промени

„ Никакви „ западни сътрудници “ няма да ни свършат работата вместо нас. Инфантилната настройка, че пробивният стопански напредък на страната ни е един от външните цели и ще ни дърпат напред, е идиотизъм. Да, всички запаси в този момент идват извън. Но външните лостове без вътрешна политика няма да работят. "

Това мнение изрази украинският бизнесмен Алексей Тимофеев пред Focus. Ето какво написа той:

Фалшиви обещания за следвоенната стопанска система:

1. Инвестицията ще пристигна.

Не, няма да го създадат. Инвестициите са транзакции. Това са вложения в съответни планове на несъмнено място. За да дойдат в упования мащаб, би трябвало да има стотици и хиляди обособени планове в Украйна. Проекти, отговарящи на условията на западните вложители за опасности и подготвеност. Колко са в този момент? Нула. Кой ги готви? Да ви попитам по-простичко - вие персонално във вашия бизнес ли ги приготвяте? Кой ще бъде тогава?

2. Украйна е привлекателна за вложителите.

Не, не е привлекателна. Това не е вродено качество, би трябвало да се сътвори такова. Отворете всяко изследване за капиталовата прелест на разрастващите се страни - техните плюсове и минуси. Навсякъде приказваме за опасности, бариери и стратегии за стимулиране.

В Украйна рисковете и бариерите са отвън класациите - 127-мо място в света по показател на икономическа независимост през 2021 година, а стратегиите за стимулиране са по-ниски от конкурентните страни. По какъв метод войната се отрази на това съгласно вас?

Бариерите би трябвало да бъдат отстранени, това е хигиена и с цел да се компенсират рисковете, стратегиите за стимулиране би трябвало да са малко над тези на съперниците. Те би трябвало да са невиждани – тъй като невиждана е бездната, в която се намира страната. Могат ли такива стратегии да генерират настояща икономическа мощност? Има ли потребност от непознати вложения? Това е основният въпрос. 

3. Присъединяването към Европейски Съюз е главното, другото ще се добави.

Не, няма да се прибави. Ще кажа доста просто: в случай че стандартите на Европейски Съюз в този момент се приложат към украинския индустриален бизнес, 90% от него ще спрат на първия ден. Екологичните разпореждания по-специално. За локалните играчи присъединението към Европейски Съюз е тест за мощ и предпочитание за конкуренция.

Още повече, че през всички предишни години никога неналичието на Украйна в Европейски Съюз не беше главният фактор, който задържаше вложенията. Основният фактор беше конкурентната назадничавост на капиталовия пазар. И на никое място не е ходила и няма да си отиде. Освен това Европейски Съюз е цялостен с страни, които не получават обилни вложения.

Да, всички приказват за стратегия за възобновяване на разрушената инфраструктура, жилища и други финансови уреди. Това е най-очевидната потребност. Това ще даде подтик на строителния отрасъл за няколко години. И по този начин, какво следва? Какво ще кажете за другите промишлености?

И още нещо - никакви " западни сътрудници " няма да ни свършат работата вместо нас. Инфантилната концепция, че пробивният стопански напредък на страната ни е включен в нечии външни цели и ще ни влекат напред, е идиотизъм. Да, в този момент всички запаси идват извън. Но външен лост без вътрешна политика няма да работи. Наистина ли сме " пробили " за 30 години? А вие персонално бихте ли се тревожили за ориста на стопанска система, по-малка от 1% от Съединени американски щати или Европейски Съюз и 0,1% от света? След стабилизирането на обстановката наличието и тонът на диалозите за нашите проблеми ще се промени доста. Западът е прагматизъм.

Практически извод: колкото по-трудна е обстановката, в която се намирате, толкоз по-радикален и съдбоносен би трябвало да бъде стратегическият отговор. Войната пагубно изостри така и така слабата капиталова позиция на Украйна. Ако въпросите на капиталовата тактика в този момент не са пред кривата на дневния ред като равни, тогава икономическото бъдеще няма да ви хареса доста. Това е точната прогноза.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР