Никъде във внесените текстове в Закона за ветеринарномедицинската дейност няма

...
Никъде във внесените текстове в Закона за ветеринарномедицинската дейност няма
Коментари Харесай

Десислава Атанасова каза ще има ли намордници за кучетата...

Никъде във импортираните текстове в Закона за ветеринарномедицинската активност няма предложение за слагане на намордник на кучета над 5 кг. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването „ Лице в лице ” по bTV.

" В момента всички притежатели на кучета са задължени да ги извеждат на мотив без значение от породата и килограмите, а в настоящето законодателство, което работи от 2005-та, е посочено, че всички притежатели на нападателни кучета би трябвало да ги извеждат с намордник. Не променяме нищо в нормите, усилваме глобите в случай че се води без мотив - от 100 на 300, (...) както и в случай че притежателят води без намордник нападателно куче, от 100 на 1000 лв. санкция ", изясни Атанасова.

Тя уточни, че в закона се дава право на стопанина да реши дали кучето е нападателно, или не, като освен това той носи отговорност.

След серията от произшествия с нападателни кучета, депутатите гласоподаваха на първо четене да се усили санкцията за разхождане на четириного без предпазни средства. Сред някои стопани на кучета пък се появиха опасения, че някои дребни породи може да пострадат от слагането на намордници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР