“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише,

...
“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише,
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма изискване да даваме оръжие за Украйна

“Никъде няма документ или условие, в което наложително да написа, че се дава оръжие за Украйна ”, съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за сформиране на държавно управление. В същото време той акцентира, че не е срещнал даже укор или намек, че страната ни е обезсърчителен член на НАТО. “България е първата на източния фланг, която съумя да сътвори организация като рамковата страна ”, уточни президентът.

" Това, че дълго време е имало занемаряване към личния защитителен потенциал, е друга тематика. Изслушайте в Народното събрание шефа на Военно разузнаване и единствено да не изпадаме в концепцията сливи за боклук. Никъде няма - давам си остарялото въоръжение и получавам като подарък ново въоръжение ", безапелационен бе Радев.
Президентът прикани да се подхожда деликатно с настояванията. Той акцентира, че няма да допусне понижаване на отбранителния потенциал на България. Радев уточни още, че ще оцени, в случай че Народно събрание вземе решение по ускоряване модернизацията на армията.

" Ако имахме самолетите нямаме ги, в случай че имахме корабите нямаме ги, бойните машини за пехотата, в случай че имахме новите разследващи и безпилотни системи можеше да мислим по различен метод, само че сега нищо от това няма ", избори президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР