Ник Пауъл, основател на най-големия музикален лейбъл в света и

...
Ник Пауъл, основател на най-големия музикален лейбъл в света и
Коментари Харесай

Ник Пауъл: Гледал съм много добри български филми

Ник Пауъл, създател на най-големия музикален лейбъл в света и продуцент на филми с „ Оскар”, е ръководител на интернационалното жури на „ София филм фест”.

„ Гледал съм български филми от предишното и те са в действителност доста положителни. Има доста положителни български филми в надпреварата тази година. Има един избран, който е извънреден, само че като член на журито не мога да приказвам за него”, сподели в предаването „ Тази събота” Ник Пауъл.
Тази вечер стават ясни спечелилите на 23-ия „ София филм фест ” Фестивалът ще бъде закрит с прожекция на кино лентата "Мистър Джоунс "
В началото на 70-те години, дружно с английския предприемач Ричард Брансън, той основава звукозаписната компания „ Върджин Рекърдс”. Преди нея двамата имат личен музикален магазин за плочи в Нотинг Хил, откъдето и потегля сполучливото им съдействие.

През 70-те „ Върджин Рекърдс” са познати като една от основните музикални компании, издаващи прогресив рок албуми. Въпреки това те бързо уголемяват стиловете и по този начин през 1977 година подписват контракт със скандалната британска група „ Секс Пистълс”, които са първото тяхно огромно изобретение.

В идващите години компанията се трансформира в един от музикалните конгломерати и при тях записват групи като „ Ролинг Стоунс”, „ Ю Би Форти”, Питър Гейбриъл и още доста звезди.
Светът е рок: Руската легенда Стас Намин за „ София филм фест ” Намин ще показа на кинофестивала филмите си Free to rock и „ Истинската купа “
След като продава акциите си в компанията през 1982 година, Пауъл влиза в партньорство със Стивън Уули. С него основават „ Палас Пикчърс”, по-късно „ Палас Продъкшънс” - компания, която извънредно бързо се постанова във филмовата промишленост. Ник Пауъл е изпълнителен продуцент на всички продукции, в това число и на номинираните за " Оскар " " Мона Лиза " и " Играчка-плачка " на Нийл Джордан. Пауъл е бил изпълнителен продуцент на над 60 кино лентата.

„ Може би беше най-трудно да притеглим „ Секс Пистълс”, тъй като всички ги желаеха. Ние в никакъв случай не се отказвахме и постоянно сме считали, че ще намерим метод, даже в случай че сме по-малки или не сме в толкоз добра позиция. Ние бяхме хипи лейбъл, който се пробва да подпише с пънк група”, описа още в „ Тази събота” Ник Пауъл.
Легендарният Кшищоф Зануси: Аз съм това, което жена ми е основала от мен Полският режисьор и сценарист разкри пред Диана Любенова в „ Тази събота ”кои са страстите, които го въодушевяват да твори
„ Когато продадох акциите си във „ Върджин Рекърдс”, потърсих някакъв бизнес. Някаква форма на ентъртеймънт, която щеше да се промени. Това беше началото на 80-те години и беше ясно, че киното ще премине през фрапантни промени поради новите технологии”, изясни Пауъл.

Продуцентът няма обичана звезда в Холивуд, само че има доста хора, които в действителност обича. Сред дамите за него „ божества” са Джуди Денч и Маги Смит за играта им във кино лентата „ Дами в лилаво”.

За филмите на тазгодишните награди „ Оскар” Ник Пауъл разяснява, че е харесал лентите „ Зелената книга”, „ Рома” и „ Студената война”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР