Ние винаги сме готови да предложим вариант за управление на

...
Ние винаги сме готови да предложим вариант за управление на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Ние винаги сме готови да предложим вариант за управление на страната

Ние постоянно сме подготвени да предложим вид за ръководство на страната и постоянно сме били подготвени със състав на държавно управление, което всякога сме го казвали, още от първия път, когато бяхме на съвещания преди три години. Това сподели ръководителят на парламентарната група (ПГ) на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по време на консултациите при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление.

Друг е въпросът дали тази формула ще срещне схващане в този състав на това Народно заседание – не, няма да срещне, всички ние сме наясно с това и е ненужно да го разясняваме, тъй като конфигурацията там е напълно обслужваща ползите на други страни и на непознати посолства, уточни Костадинов. Парламентарни избори в този миг не просто са наложителни, те са наложителни, сподели водачът на " Възраждане ". По думите му безвремието, в което е попаднала страната, убива България с темпове от порядъка на към 80, 90 хиляди души на година.

Според него това политическо статукво, този политически модел – олигархично-посланически, е не просто нездравословен за страната, той убива страната. Ето за какво в тази обстановка, меко казано, предварителните избори са наложителни и наложителни, тъй като изходът от тази перманентна политическа рецесия, в която страната ни се намира и затъва към този момент повече от 30 години, е с тотална смяна на настоящия политически олигархично-посланически модел, в който държавните управления се назначават непосредствено от непознати посланици, сподели Костадинов.

Той счита, че националният интерес изисква сега да има предварителни избори. Ние сме скептични, че това ще се случи предвид на сегашните договаряния, които се водят. Виждаме, че страната сега се разделя по един средновековен олигархичен модел – основният прокурор – за едните, една част от регулатора – за другите, друга част от регулаторите – за третите, за едните – пет министъра, за другите – 15, двама, трима ще ги дадем по съвместителство на Пеевски, сподели Костадинов. Той добави, че това не е народна власт и страна. Според него единственото решение са предварителни парламентарни избори.

При състояние, че имаме предварителни парламентарни избори и те повторят близка настройка, тогава съгласно вас по какъв начин ще се продължава, попита Румен Радев. Никой не може да каже каква ще бъде конфигурацията, най-малкото тъй като всички ние доста добре знаем, че в България към сегашния миг мъчно можем да имаме доверие на социологическите компании, отговори Костадинов. По думите му, в случай че разсъждаваме по този начин, тогава да отложим изборите или изобщо да не ги организираме, тъй като какъв е смисълът от избори, щом се получават едни и същи резултати, попита той. " Ако следваме тази логичност, дайте да развъртим тогава изборите на лотария или да даваме мандатите на някой, който примерно наддаде ", добави той.

„ Вие самият също имате виновност за това, че обстановката в страната е такава, тъй като предходната година беше погазен тежко най-демократичният ентусиазъм на българите след 1989 година, желанието ни за референдум за опазване на българския лев беше тежко погазено “, обърна се Костадинов към президента. По думите му е била погазена Конституцията и Конституционният съд също е погазил Конституцията. Вие трябваше тогава да застанете в позиция в отбрана на българския народ, а Вие не го направихте, разяснява още Костадинов. Радев отхвърли това да е правилно.

Вие сте президента и бяхте една от двете институции, в които ние доста вярвахме - президентството и Конституционния съд, като опора на законността в страната. За страдание, към този момент не имаме вяра в нито една от двете институции, сподели Костадинов.

Тъжното е, че Вие с Вашето държание узаконихте беззаконието, сподели още депутатът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР