"Ние вече сме въвели еврото, левът е фиксиран за еврото.

...
"Ние вече сме въвели еврото, левът е фиксиран за еврото.
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Ние вече сме въвели еврото, левът е фиксиран за еврото

"Ние към този момент сме въвели еврото, левът е закрепен за еврото. С всички условности страните в еврозоната са с по-голям потенциал, има проблеми, политиката на Европейската централна банка не е най-хубавата. Еврозоната няма единствено стопански измерения, има повече от един смисъл, присъединяване е и с политически измерения "

Това сподели в „ Твоят ден “ по Любомир Дацов, някогашен зам.-министър на финансите.

"Има разлика дали стоиш в профил и нямаш достъп до взимането на решения. В еврозоната режимът е един, отвън него - различен. Има опция да си част от институцията и в случай че има какво да кажеш, можеш да го направиш ", счита той.

Според Дацов няма доказателства за висока инфлация след приемане на еврото, с изключение на войната в Украйна.

"Това е въпрос за пътя на България, ненужно е да има референдум по този въпрос, тъй като с влизането ни в Европейски Съюз ние сме приели, че ще приемем еврото ", безапелационен бе Любомир Дацов.

"България няма какво да завоюва от влизането в еврозоната, приемането на еврото не значи по-ниска инфлация. След като се вдигнат и лихвите, ще се забави икономическия напредък. Предстои рецесия в еврозоната ", това съобщи Георги Вулджев, икономист, ЕКИП.

"Има данни, че някои страни, които са се включили към еврозоната, са с повишение на инфлацията. Има подобен риск и у нас и не би трябвало да се подценява ", добави той.

"Станем ли част от тази общественост към този момент няма да имаме опция за независими решения, ще станем още по-зависими ", Георги Вулджев.

За него по подобен въпрос би трябвало да има референдум.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР