Ние традиционно като общество комуникираме в стилистиката на снишаването -

...
Ние традиционно като общество комуникираме в стилистиката на снишаването -
Коментари Харесай

България застана на по-ясна позиция в чисто прагматичните си отношения с Украйна

" Ние обичайно като общество споделяме в стилистиката на снишаването - в случай че може да не вземем в никакъв случай никаква позиция, в случай че може да спечелим от това, хем да сме в Европейски Съюз, но да не го харесваме, хем да усвояваме пари, но да не съблюдаваме правила. Този вид политически нрав вреди на страната ". Това е мнението на политолога Димитър Аврамов. 

" Това, което се случи през вчерашния ден, е, че България застана на по-ясна позиция в чисто прагматичните си връзки с Украйна. Ние не можем да избягаме от националния си темперамент и да се разгърнем и да променим политическата си природа за една нощ. Ние си приказваме непосредствено с Украйна, споделяме какво можем да продадем или дадем, когато то ни бъде поискано и това е най-нормалното ", добави той пред БНР.

По думите му в последна сметка и бизнесът, и политиката имат свое остойностяване и цинична страна. 

" Ако украинската страна не е имала ясна визия защо да помоли България, ние евентуално щяхме да сме пасивни по въпроса ", изрече мнението си политологът в предаването " Преди всички ". Според него в случая България е реагирала съответно: 

" България наподобява като човек, с който може да се беседва и от който излиза нещо доста ясно, т.е. да е да, не е не. Това се случи през вчерашния ден. От тази позиция, въпреки че за мен позицията на президента е несъответстваща, позицията на президента е безсмислена, това, което президентът сподели и направи през вчерашния ден, не е вест ".

За него позицията на Българска социалистическа партия е неразбираема:

" Няма по какъв начин да си същински социалист, който има вяра в равноправието и има взаимност, и да застава на страната на нападател. Няма по какъв начин да стане. Русия не е Съветският съюз ".

" Що се отнася до " Възраждане " - всичко разбирам там ", добави Аврамов. И още:

" Възраждане " изживява един политически миг. Те доста скоро ще схванат, че моментът свърши ".

По думите на политолога визитата на Зеленски може да има резултат 24 часа. От през днешния ден или на следващия ден ще сме очевидци на нашия си роден дневен ред, означи той.

" Властта е такава, каквато си я създадем. Трябва да я притискаме всеки ден и нещата ще стават ", безапелационен бе Димитър Аврамов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР