Ние сме внесли подробен отчет за нашата работа до членовете

...
Ние сме внесли подробен отчет за нашата работа до членовете
Коментари Харесай

Елена Йончева с равносметка: Сигурна съм, че колегите от БСП ще бъдат впечатлени от работата ни

Ние сме внесли обстоен доклад за нашата работа до членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това не можехме да го създадем до 10 април, тъй като тогава се гласуваше Пактът за миграцията и убежищата. Това съобщи евродепутатът Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в в предаването " Лице в лице ". 

Това беше инфарктно гласоподаване. 8 години водим тези договаряния. Този пакт е от основно значение за България. Той анулира регламента Дъблин, който натоварва България като страна на първа линия и носи цялата тежест. С този Пакт това обвързване отпада. Това е законодателен план. Европейски Съюз съставлява разграден двор. Ние не знам мигрантите дали бягат от война или са стопански мигранти. Не знаем от коя страна идват. Не знаем дали не съставляват опасност за България или Европа. Това е основата, която ще помогне тези проблеми да бъдат решени. На границата ще се взима информация за хората, които са влезнали незаконно. Ще има лист със сигурни страни, мигрантите ще бъде връщат автоматизирано. Въвежда се правилото освен на сигурни страни, там където няма война, а сигурни зони. Ако има зони на непоклатимост, тези мигранти ще бъдат връщани. Основният ангажимент за връщането на мигранти ще бъде на Брюксел.  

Сигурна съм, че сътрудниците ще бъдат доста впечатлени, откакто прочетат отчета, безапелационна бе тя.

На въпрос дали ще бъде претендент за евродепутат, Йончева отговори: Като лидер на листата на Българска социалистическа партия имахме 5 евродепутата. Сега зависи от Българска социалистическа партия какви са техните визии и какъв брой места желаят да имат в Европарламента.

Относно тримата заложници на хутите, тя разяснява: Разговарях с Борел по тази тематика. Не получих окуражаващ отговор, че външната работа подхваща ограничения за освобождението на тримата заложници. Предложих на моето политическо семейство да излезе с резолюция, която да накара Брюксел да вземе решителни ограничения. Нашата резолюция завоюва. Получихме поддръжка на ЕНП и десни партии. Всички български евродепутати поддържа тази концепция. Зелените са фактора, който ни спъна, само че не сме изгубили борбата.

Хамас би трябвало да освободи заложниците в Газа. Отношенията в Израел кум ръководещите не е еднопосочно. В Палестина няма политически водачи, които да стартират нов кротичък развой. Там дълго време изборите бяха отлагани, тъй като Хамас или друга сходна формация може да завоюва. Повече европейски водачи приказват за основаване на Палестинска страна. В интерес на Израел е да има такава страна. Чуват се доста гласове, които оферират пътна карта по какъв начин това да се реализира, сподели още евродепутатът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР