Ние сме в толкова сложна ситуация в момента - политическа

...
Ние сме в толкова сложна ситуация в момента - политическа
Коментари Харесай

Тома Биков: Борисов е една от фигурите в българската политика, която е достатъчно устойчива и подкрепяна. Той може да е министър-председател в кризисна ситуация, а такава предстои

Ние сме в толкоз комплицирана обстановка сега - политическа и задълбочаваща се икономическа рецесия, обществено напрежение, следва ни една доста тежка зима. И в този миг да слагаме червени линии по отношение на който и да било, е неточност. Това не значи, че ще влезе в коалиция с Движение за права и свободи, а че сме подготвени на диалог с всички политически сили, които имат съответната политическа отговорност. Това съобщи пред Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

" Това " пакетиране " на Движение за права и свободи с ГЕРБ го приписвам на пропаганди тези на наши съперници. Свързвам го и с избрана токсичност, защото ние имаме много забележки към така наречен партии на митинга. Колкото до Движение за права и свободи - ние управлявахме 4 години с Обединените патриоти с ясно парламентарно болшинство. Ние можем да предложим антикризисна стратегия в идващия парламент ", съобщи още Биков.
свързани новини66808на 15.09.202180436на 01.09.2021
Той съобщи, че партийният водач на ГЕРБ се избира с болшинство и въпросът за водачеството не стои на дневен ред.

Биков опита да обясни обстановката с Радомир Чолаков и изясни: " Думите му са били изведени от подтекста. ГЕРБ е доста повече от партия на - тя е на на нейните членове, симпатизанти. Това искаше да каже, не че надали не ще се отдръпна. Защото е една от фигурите в българската политика, която е задоволително устойчива и подкрепяна. Представям си го като министър-председател в избрана обстановка. Кризисна обстановка. А такава следва. Всичко това е подбудено от отговорността, която сме подготвени да носим, не от нашата жадност за власт. Имаме голям проблем - политическа, икономическа, енергийна рецесия и този проблем би трябвало да бъде решен с цената на вреди, които ще понесат тези, заели са да го вземат решение ".

Той разяснява и бюджетната рецесия и съобщи: " Не беше нужно изчегъртването, това ускори казуса. Те си повярваха ".

" Не мога да им схвана казуса - Стефан Янев незабавно след актуализацията на бюджета, препоръчана от Асен Василев, съобщи, че са подготвени с нова актуализация. С тези свои думи Стефан Янев сподели пред всички, че неговият финансов министър не може да предвижда повече от две седмици ", съобщи Биков.

Коментирайки митингите против дейностите на втория длъжностен кабинет на Радев, той съобщи: " Протестът към този момент неприятно ли е? Нали цяла година обяснявахме какво е гражданско общество. Ние нямаме нито един наш човек на митингите. Пътното строителство всяка година се развива по един и същи метод. Как по този начин не се случи при нас да спрат парите, а за какво се случи при тях? Защото те ги стопираха. Спряха парите на " Хемус " и споделиха - те не им трябват ".

" Мерките на нашето държавно управление бяха провалени от настоящето. Никой не взима сега 60/40. Забавиха Плана за възобновяване. Ние бяхме подготвени с него. Ако те го бяха внесли незабавно, щеше да мине и да имаме пари от там. В момента Планът е 85% квалифициран от нас и 15% - да сложим енергоспестяващи лампи по общините. Финансово-икономическият екип на служебното държавно управление е в основата на неуспеха на Плана за възобновяване. Защото времето коства пари ", означи Биков.

Той разяснява и листата " Магнитски ": " Нищо не знам по листата " Магнитски ". Нямам концепция дали ще се уголемява. Друг е въпросът какво ще се прави с този лист " Магнитски ". И по какъв начин ще се оформя законодателно в България. Иначе нямам никаква информация за хора, свързани с ГЕРБ, да попадат в този лист ".

Според Тома Биков спадът на процентите за ГЕРБ е резултат от извънредно тежката офанзива против партията през последната година.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР