Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и

...
Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори искат статут като на полицаите и лекарите

Ние сме уязвим отрасъл, при нас се качват пияни и дрогирани хора, споделя ръководителят на Съюз " Такси "

Таксиметровият отрасъл изиска статута на водачите да бъде подравнен с този на служителите на реда и лекарите, защото са под директна опасност от пияни и дрогирани клиенти. Това разяснява Стойо Стоев, ръководител на Съюз " Такси ", предава .

" Искаме статут като на служителите на реда и лекарите, при нас се качват пияни и дрогирани хора, ние сме под директна опасност ", уточни Стоев. По време на срещата с основния прокурор Иван Гешевтаксиметровите водачи са поискали бистрота по делото за гибелта на таксиметровия водач в столичния квартал " Разсадника ", изясни Стоев.

" Адекватно да се обработват всички доказателства по случая и да бъде импортирано уместно обвиняване. Искаме когато против нас се извърши закононарушение мярката, която ще се вземе против нарушителя, да бъде същата като на спешна помощ и полиция ", съобщи още Стоев.

Трябва да се обмисли и паник бутон за директна връзка с тел. 112, добави той.

" Утре имаме среща с министъра на превоза Христо Алексиев и ще обсъдим всички тези тематики. Агресията в българското общество продължава да пораства, а на пътя тя е в най високите си равнища. Крайно време е и ние да създадем предварителна защита на тези закононарушения. Хората не би трябвало да си помислят да правят закононарушение. Трябва да се покачат и административните и наказателните ограничения. Ние сме уязвим отрасъл, при нас се качват пияни и дрогирани хора. Ние сме непосредствено под тяхна опасност ", добави той.

Стойо Стоев означи, че не се възнамеряват повече митинги в столицата във връзка със гибелта на сътрудника им. Той добави, че фамилията му ще бъде подкрепено от Съюз " Такси ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР