``Ние сме уникална държава, защото в редки случаи за формиране

...
``Ние сме уникална държава, защото в редки случаи за формиране
Коментари Харесай

Проф. Киров: В Европа няма случай най-голямата група в парламента да се откаже в полза на втората

``Ние сме неповторима страна, тъй като в редки случаи за образуване на държавно управление на парламентарното малцинство, то постоянно то е от най-голямата мощ в Народното събрание. Най-голямата мощ в Народното събрание получава поддръжка от по-малките партии. Най-голямата група да се откаже от своя мандат и да поддържа втората – такова държавно управление на парламентарното малцинство в Европа не се е случвало”. Това съобщи преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в ефира на Нова телевизия.

По думите му президентът Румен Радев забави процедурата по връчване на първия мандат за сформиране на кабинет, с цел да даде опция на служебното държавно управление да има бюджет за 2023 година

„ Той дължи няколко отговори на обществото – той сподели, че в случай че има повече министри като Кирил Петков, България ще стане друга. И тя стана друга – тя е сгромолясваща се страна. В същия миг някои политици бяха наречени „ шарлатани”, а тези „ шарлатани” се пробват да образуват държавно управление. За мен най-добре е лъчение на програмно държавно управление като остарели лица не влизат в това програмно държавно управление. Изхабени политици не би трябвало да влизат в това правителство”, посочи още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР