Ние сме това, което ядем, а ядем онова, което сме

...
Ние сме това, което ядем, а ядем онова, което сме
Коментари Харесай

7-те хранителни навика на високоефективните градски момичета

Ние сме това, което ядем, а ядем това, което сме привикнали, по метода, по който сме привикнали. Навикът е надълбоко затвърден модел на държание, който мъчно се гради и още по-трудно се трансформира. Но има привички, които си коства да поставим изпитание да създадем и култивираме, тъй като те вършат живота ни по-качествен и по-пълноценен.

Когато става въпрос за хранене, навикът е това, което дефинира какво , по какъв начин и за какво ядем. И отново доста постоянно навикът е причина по тази причина да бъдем здрави или заболели, слаби или цялостни, харесвани и харесващи се или нехаресвани и нехаресващи се.  В забързаното всекидневие на едно модерно градско момиче положителното хранене постоянно е разкош, който тя пропуща. Но пропускът си има своя цена и се заплаща под формата на непотребни килограми, целулит, повяхнала кожа, загуба на самочувствие и съблазън, и още по-лошо – разнообразни болести.

Колкото и да е мъчно да се храните добре, когато от сутринта се качвате на бързата въртележка с къси спирки „ детска градина “, „ офис “, „ химическо почистване “, „ козметичен салон “, още веднъж „ детска градина “, „ супермаркет “, „ приятелки “, „ брачен партньор “, „ къща “, „ обществена мрежа “ и така нататък, съществуват 7 елементарни хранителни навика , които високоефективните градски девойки могат да трансфорат в част от своето всекидневие, с цел да са по-здрави, по-слаби и по-красиви!

1. Никога не пропускайте закуската – леката и уравновесена закуска е значим детайл от здравословния модел на хранене, тъй като разсънва метаболизма и подсигурява, че няма да сте прегладнели на обяд. Обикновено работещата жена обядва отвън дома, където има стеснен избор на добра храна. Ако сте хапнали нещо потребно и засищащо за закуска вкъщи, ще сте в положение да контролирате апетита си на обяд и да се задоволите с по-лек обяд, в сравнение с, в случай че сте изкарали дообеда на кафе и обядът е първото ви хранене за деня.
 
2. Винаги имайте в себе нещо за ядене – дамската чанта е освен хубав аксесоар, а и нашата дребна портативна къщурка. Намерете място измежду козметичния несесер, чадъра, телефона, ключовете, фотосите на децата, касовата записка отпреди година (?!) и полуотвореното пакетче с изсъхнали мокри кърпички (нали това не се случва единствено на мен?!), да сложите и някой плод или пакетче със сурови ядки, дребен сандвич или домашно-приготвен мъфин. Така, в случай че денем почувствате изострен припадък на апетит (случват се такива неща!), няма да сте принудени да го задоволите с вафла от близкия клек-шоп, а ще имате в себе си доста по-добра опция.
 
3. Пийте вода. Много вода – добре хидратираният организъм е здрав организъм! Освен това неведнъж бъркаме жаждата с апетит и вместо да пием вода, посягаме към храна. Където и да сте, имайте със себе си чаша или стъклено шише с вода и не забравяйте да пиете от тях!
 
4. Дъвчете. Дъвчете. Дъвчете – по какъв начин ядем е даже по-важно от това какво ядем. Разграждането на храната, стартира още в устната празнина. Ако не дъвчете добре и пропуснете тази стъпка от храносмилателния развой, натоварвате излишно останалите органи от храносмилателната система. Внимателното сдъвкване на храната забавя храненето и дава опция на сигнала за задоволеност да стигне до мозъка ви преди да сте преяли.
 
5. Никога не яжте нещо, което баба ви не би разпознала като храна – хранителната промишленост през днешния ден е точно това – промишленост! Нейната цел не е да създава храна, а да прави пари. Затова и доста от продуктите на тази промишленост са основани, тъй че да обслужат тази цел като имат дълъг период на валидност, привлекателен цвят, усет и мирис, и водят до хранително пристрастяване. Всичко това се реализира благодарение на разнообразни овкусители, подобрители, оцветители и консерванти, някои, от които имат подозрителен резултат върху здравето. Най-простият предпазен трик, който можете да приложите при извършване на покупки, е да четете деликатно етикетите на храните, които купувате и в случай че там има нещо, което личната ви баба не би разпознала като храна, просто не го купувайте!
  
6. Научете се да готвите – домашната храна, даже приготвена с артикули от магазина, е постоянно по-добър избор от купената. Не единствено тъй като знаете и можете да контролирате какво тъкмо има в нея, а и тъй като сте вложили личната си сила в приготвянето й. Допълнителен бонус е, че домашната храна е по-евтина. А и, девойки, любовта на мъжа към момента минава през стомаха! Превърнете готвенето в секси прекарване!
 
7. Не изпитвайте скрупули. Никога!  – На последно място, само че не и по значимост, е навикът в никакъв случай да не се обвинявате за някой хранителен избор, който сте създали. Не забравяйте, че колкото и да се стараете, постоянно ще има случаи, когато ще извършите компромис и ще хапнете нещо, което не дава отговор на личните ви показа за добра и потребна храна. Независимо дали това ще е ваш избор поради усета на някоя мечтана храна  или липса на избор, тъй като в този миг нямате достъп до друга храна, приемете го и не се обвинявайте. Един от най-полезните и здравословни привички, който си коства да усвоите, е способността да се обичате и да си простите – той ще улесни приемането и използването на всички останали привички!

За създателя:
Магдалена е хранителен терапевт. Работи най-вече с дами – бъдещи майки, дами с фертилни проблеми, със болести на репродуктивната система или просто с дами, които желаят да се хранят по-добре и да покачат качествотo си на живот. Научете повече на www.magipashova.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР