Ние сме свидетели на много иновативен подход в този парламент.

...
Ние сме свидетели на много иновативен подход в този парламент.
Коментари Харесай

Теодора Йовчева, политолог: Личността на Мария Габриел няма да бъде определяща за това дали ще има кабинет

„ Ние сме очевидци на доста новаторски метод в този парламент. Първо виждаме, че има вероятност за ротационно председателство на Народното събрание, по-късно видяхме проектокабинет от втората мощ, вместо от първата. В момента сме очевидци на третата такава. Предлагане на министър председател, който самичък ще реализира и договаря болшинство, вместо противоположното – да има болшинство, което да се контракти за избор на министър председател. “

Това сподели в студиото на PrimeTime политологът Теодора Йовчева. По думите ѝ личността на кандидат-премиера няма да бъде определяща за това дали ще има държавно управление или не.

„ Нейната персона (на Мария Габриел – бел. ред.) реализира задачата на ГЕРБ да се издигне подобен претендент, който не може да бъде доста гневно нападнат в публичното пространство с персоналната си биография “, разяснява Йовчева, само че добави, че не фигурата на премиера е проблем, а неналичието на доверие сред париите в Народното събрание:

„ Не мисля, че въобще нейната персона имат някакво значение, когато приказваме за конструиране на държавно управление, тъй като изначално не фигурата на премиера е проблем за сформиране на държавно управление, а неналичието на доверие сред политическите обединения. “

Все още е допустима догадка за държавно управление сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, счита политологът.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия са в отрицателен тренд и това е допустимо да ги подтиква да поддържат държавно управление.

Според Йовчева всички варианти към момента стоят на масата.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР