Ние сме решили да направим всичко възможно да има правителство,

...
Ние сме решили да направим всичко възможно да има правителство,
Коментари Харесай

Геоги Георгиев: Решили сме да направим правителство

„ Ние сме решили да създадем всичко допустимо да има държавно управление, ще създадем всичко допустимо и ГЕРБ да сформират държавно управление. Нормално е всеки един да каже, че е подготвен да осъществя мандат ”. Това сподели в студиото на „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по NOVA депутатът от Политическа партия Георги Георгиев. Той е някогашен народен представител от Има Такъв Народ в предходното национално заседание.
Прочетете още
За приликите сред Има Такъв Народ и Политическа партия Георгиев сподели, че е мъчно да ги открие, само че вижда разликите. „ Те са, че методите за взимане на решения, писани в учебниците, в тази парламентарна група се ползват – концепциите подлежат на полемика, всички се сплотяваме към едно мнение, което се афишира обществено и се отстоява. ”. 

Относно разногласията сред депутатите от 48-ото Народно заседание за управлението на комисиите, Георгиев посочи заслугите на своя сътрудник от Политическа партия Иван Христанов за откриване на противозаконната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, който обаче не бе определен за ръководител на комисията по земеделие. 

Георгиев подмина разногласието сред някогашния състезателен министър в кабинета на Кирил Петков Радостин Василев и неговия длъжностен правоприемник Весела Лечева. Според депутата от Политическа партия с импортирания от Василев сигнал се нападна и президента. „ Между тях има някакво недоразбиране, дано си изгладят проблемите между тях ”, сподели Георгиев.

„ Да разчитаме вярно резултата от изборите ”, това той научил от по-дългогодишните депутати. Като експерт в сектора Георги Георгиев изясни, че за парите на пътните строители казусът не се е трансформирал от последната година и половина.

„ Всички сме наясно, че тези контракти са незаконосъобразни. Те са оскъдни. Регионалните министри - Гроздан Караджов и Иван Шишков трябваше да прекратят всички противозаконни контракти за доставки или наем, с което не се дължи гаранция ”, сподели Георгиев.

По мотив решението на за възбрана на ин хаус поръчки за 4,5 милиарда лв. Георгиев изясни, че нарушаване има единствено в това, че възложителят няма потенциала да извърши поръчките.

„ Трябваше да се разгласят нови поръчки с високи критерии за качество. Единственият вероятен метод за заплащане е за себестойност ”, изясни Георгиев. 

„ След като са платени доста пари не се поема гаранция, тъй като превъзлагането е за наем на техника. Гаранция би трябвало да носи действителният реализатор, който по документи е различен, а не компаниите подизпълнители, посочи Георгиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР