Ние сме правителство на действието в екип, благодарение на съвместната

...
Ние сме правителство на действието в екип, благодарение на съвместната
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Държавната администрация е основен фактор за стабилност по време на политическа криза

„ Ние сме държавно управление на действието в екип, с помощта на взаимната ни работа с хората в държавната администрация. Неслучайно една от основните цели, които си поставихме при встъпването си в служба, беше да възстановим положителното взаимоотношение сред институциите и да създадем атмосфера на работа, в която всеки безкористен и способен държавен чиновник може да отстоява своята позиция на специалист без боязън от политически напън. В характерните условия на продължителна политическа неустановеност, администрацията е един от главните фактори за непоклатимост при действието на страната “

Това съобщи министър-председателят Гълъб Донев при започване на постоянното държавно съвещание и анонсира, че в осъществяване на законовите си отговорности през днешния ден кабинетът ще одобри Доклад за положението на администрацията през 2022 година.

Премиерът уточни, че нормално на това се обръща едва внимание , а в множеството случаи тематиката за администрацията се експлоатира от политиците главно в отрицателен подтекст, в това число и като опрощение за личните им неуспехи . Донев напомни, че същата тази администрация през 2018 година организира Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз като незнайни за обществото държавни чиновници управляваха десетки формати на Съюза и получиха самопризнание на Европейската комисия и от страни членки за високия си професионализъм.

„ Това беше доказателство, че при ясно сложени, измерими цели българската администрация е в положение да извърши своето предопределение и да показва своята висока експертиза “ , безапелационен бе министър-председателят.

Министър-председателят означи, че девет месеца по-късно политическата обстановка в страната е такава, че вниманието продължава да бъде ориентирано към упованието за сформиране на държавно управление , излъчено от Народното събрание. В този подтекст, в случай че отклоним взор за малко от имената на претендентите за министри , ще забележим хората в администрацията, които също са чиновници на страната, сподели още Донев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР