Ние сме най-предвидимата партия в коалицията и това дава възможност

...
Ние сме най-предвидимата партия в коалицията и това дава възможност
Коментари Харесай

Притеснява ли се БСП от Мая и Янев? Говори Вигенин

" Ние сме най-предвидимата партия в обединението и това дава опция на нашите сътрудници да знаят какво могат да чакат от нас, когато поемам ангажимент. "

Това сподели зам.-председател на Народно събрание от " Българска социалистическа партия за България " Кристиян Вигенин и разяснява вчерашното решение за военна помощ за Украйна.

„ За мен е извънредно значимо и това, че ние се обединихме от напълно съответни претенции, което не съм видял в други европейски парламенти. Българското общество може да се разпознае в това решение, без да залитаме в крайности. Освен това да помогнем на Украйна да изнесе 10 милиона тона пшеница да вземем за пример през нашите пристанища, съответно през Варна, това е надалеч по-ценно за Украйна от това да изпратим оръжие да се избиват хора с тях. Трябва да признаем и ролята на министър-председателя в този развой. Ние стигаме до решение, което се поддържа от 200 народни представители. Това, в случай че не е полезност “, сподели още той и добави, че решението е било " плод на ужасно доста старания.

Вигенин разяснява и новите обединения на Мая Манолова и Стефан Янев.

" Не се тормозим от новите обединения, тъй като имаме какво да покажем като политика и като достижение като част от ръководството. Българска социалистическа партия има стабилизираща роля що се касае „ драмите “, които се разиграват и считам, че хората ще го оценят “, сподели той.

По темата за Паметника на руската войска в София Вигенин прикани " да престанем да дълбаем споровете в българското общество ".

" Може да подкрепяш Украйна и в това време да си срещу събарянето на този монумент. Това е монумент на хора, които са избавили други хора от фашизма. Нека да прочитаме историята без нападки и подправени причини. В тези рецесии последното, от което имаме потребност, е да се караме по второстепенни въпроси ", разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР