Ние сме изключително закъснели с реакциите си по отношение на

...
Ние сме изключително закъснели с реакциите си по отношение на
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Дипломацията ще реши конфликта в Украйна

" Ние сме извънредно закъснели с реакциите си във връзка с защитата и сигурността, а за жалост действаме реактивно. Една страна се превъоръжава, модернизира, приготвя за сходни обстановки в миг на мир и финансово успокоение ", това съобщи някогашният началник на разузнаването ген. Димо Гяуров пред bTV.

По думите му взимане на съществени ограничения лишава съществено време.

" Действията, които би трябвало да се вземат се пресмятат на база плануваните опасности и закани. Естествено, в такава обстановка за България рискове пораждат - и във връзка с транспортните коридори, и във връзка с възможна бежанска вълна ", продължи той.

По отношение на възможна бежанска вълна Гяуров съобщи, че е нужно профилиране на пусканите у нас от страна на службите.

" Западният свят може да реагира единствено с ограничения, само че не и с военни дейности на този стадий. Предполагам, че безусловно в идващите дни ще бъде разгласен идващият пакет от ограничения на Европейски Съюз. Самото деяние (референдумите в Украйна б.р.), сякаш приготвя бъдеща ескалация на военните дейности. Анексирането на една такава огромна територия, прави невероятно тези неща ", сподели още някогашният началник на разузнаването.

Според него дипломацията е това, което ще позволи спора.

" Обявявайки тази територия за своя, от тук нататък той ще твърди, че опитите на украинската войска да освободят личната си територия, са непосредствено нахлуване върху Русия ", акцентира той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР