Ние сме готови да носим отговорност за излъчване на управление,

...
Ние сме готови да носим отговорност за излъчване на управление,
Коментари Харесай

Христо Иванов: На този етап не можем да заявим, че искаме третия мандат

Ние сме подготвени да носим отговорност за лъчение на ръководство, само че не каквото и да е. На този стадий ние не можем да заявим, че желаеме третия мандат, тъй като, отново споделям, с цел да го желаяме, би трябвало да сме сигурни, че можем да свършим работата.Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Според него последният мандат не е някаква премия, а тежка отговорност.

По думите му това постанова да се установи " ангажираща подготвеност " на политическите сили за промени, измежду които е правосъдната.

„ Демократична България се отнася извънредно съществено към процеса на лъчение на ръководство, със схващане какъв брой е съществено е ситуацията, в което се намира България “, разяснява още водачът на Демократична България.

По негови думи от партията считат, че президентът може да организира съвещания с политическите сили преди връчването на третия мандат, с цел да севиди дали има „ минимална настройка за правене на промени “.

По-рано днесдепутатите отхвърлиха проектана декларация на „ Продължаваме Промяната “за установяване на предпочитани национални цели и задания.

От прессекретариата на президента осведомиха, че в понеделник, 9 януари, от 10:00 часа президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател на Политическа партия Николай Денков.

Според Христо Иванов декларацията на Политическа партия е сложила значими тематики. Той сподели, че е очаквал обединенията, които не са се присъединили в изработването на предлагането, най-малко в пленарната зала да заявят своето мнение.

По думите му мълчанието е оставило неприятно усещане не за ориста на дадения мандат, а за отношението по какъв начин изобщо ще се ръководи страната.

Според Христо Иванов не би трябвало да се позволяват нови избори.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР