"Ние ще направим всичко по силите си в парламента (на

...
"Ние ще направим всичко по силите си в парламента (на
Коментари Харесай

Нонстоп обиди срещу българите в Македония, протестите продължават

"Ние ще създадем всичко по силите си в Народното събрание (на Република Северна Македония) преговорната рамка да не мине бързо и елементарно. Ще създадем всичко, което би трябвало, с цел да представим мнението на жителите 73% от които са срещу тази преговорна рамка, която назоваваме френска, само че българският министър председател Кирил Петков сподели, че това е българска преговорна рамка, която е станала европейска. Мисля че това е проваляне за македонската дипломация и ние ще го разобличим изцяло в Народното събрание “, съобщи в изявление за македонската телевизия Сител депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи в държавното управление на Никола Груевски Антонио Милошоски.

По думите му Народното събрание девалвира, тъй като импортираният от държавното управление документ не е цялата преговорна рамка, а „ един лист “, не е показана общата позиция и заключенията на Европейски Съюз, а държавното управление крие протокола сред България и Северна Македония.

„ Виждам, че държавното управление се пробва да показа като добра неприятната преговорна рамка, на която евентуално са се съгласили и в този момент Македония е сложена пред приключен факт. Експертната общност, депутатите да одобряват едно неприятно съглашение, тъй като македонската дипломация не съумя да направи по-добро “, сподели Милошоски.

Той е безапелационен, че преговорната рамка би трябвало да бъде усъвършенствана, тъй като такава, каквато е, „ води страната в задънена улица “.

„ Ако има сериозна страна, сериозна дипломация, в случай че има добра единодушие на Народното събрание, на президента, на държавното управление, преговорната рамка може да се усъвършенства и би трябвало да се усъвършенства. Тази преговорна рамка нито предлага ясна и съответна европейска вероятност, нито предлага по-добри връзки с България, напротив- ще имаме по-голямо напрежение, а настояването за смяна на Конституцията единствено ще сътвори поляризация в страната. Имаме три нездравословни последствия от тази преговорна рамка “, добави Милошоски.

Днес на съвещание на председателството в Народното събрание се чака решение по кое време преговорната рамка да бъде прегледана от депутатите, а на пленарното съвещание ще се гледа актуализацията на бюджета на страната.

Междувременно нощес митингът в Скопие против предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка мина без напрежение и с познатата реторика. С шествие от постройката на държавното управление, през министерството на правораздаването до постройката на Народното събрание, с известния към този момент транспарант с надпис „ Ултиматум-не, благодаря “, флагове на Република Северна Македония, и такива със звездата на Вергина и плакати "Все отново ще победим ", "Спрете българизацията " и "Ние не преговаряме с фашисти ".



Бившият дипломат на страната Мартин Треневски беше единият от ораторите пред Народното събрание, който съобщи: Нека схванат кървавите фашисти, че Македония няма да се съобщи. Всеки македонец осъжда тази версия на френското предложение и би трябвало да попречим на този тъмен сюжет, който цели заличаване на македонската нация.

Актрисата Весна Петручавска прикани: Не желая да договарям за нещо, което е единствено мое. За македонския език не се договаря. Как желаете да ни промените идентичността, да ни денационализирате, да ни национализирате, не разбирам? И да, не желаеме провокации, само че и няма да клекнем, тъй като сме по-цивилизовани, и по-умни, и по-достойни.

Малко над час продължи митинга, който освиркваше всяко споменаване на имената на македонски политици, само че и на френския президент Еманюел Макрон. За довечера е разгласен идващия митинг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР