Ние се сезирахме светкавично - още с появата на първата

...
Ние се сезирахме светкавично - още с появата на първата
Коментари Харесай

СЕМ: Ще изгледаме всичко, което беше излъчено за скандалния случай в пловдивски мол

Ние се сезирахме стремително - още с появяването на първата обява и първата фотография в интернет на скандалния клип от пловдивския търговски център, макар че Съвет за електронни медии не се намесва в интернет. Тогава, когато нещо заплашва здравето - психическото или естественото на децата, както и на феновете, ние взимаме ограничения, без значение че това не касае директно работата на регулатора - заяви пред Българска национална телевизия Соня Момчилова, ръководител на Съвет за електронни медии.
Прочетете още
" Не можехме да си разгадаем да останем безучастни. Направихме мълниеносен мониторинг, ще създадем разбор, детайлно ще изгледаме всичко, което беше излъчено в медиите и в интернет. Съвсем скоро ще се произнесем за това ще има ли наказания и какви ще бъдат те, както и в какъв размер и на какво съображение ", уточни Момчилова.

Според нея, работа и задача на медиите е да отразяват настройките на обществото, да демонстрират живота какъвто е, само че и да държат сметка и за задачата.

" Един подобен аудио-визуален артикул поражда ужасно доста въпроси. От една страна, по какъв начин се основава риалити, действителните герои, тъй като те заживяват подобен живот - посредством интернет пространството, посредством платформите, посредством обществените мрежи и обичайните медии. От друга страна, сравнявайки се медиите една с друга си разрешават волности, които от моя позиция са непростими, тъй като медията желае или не желае - възпитава ", изясни Соня Момчилова.

Тя засяга и това, че е бил нарушен часът за оповестяването на изборните резултати в изборния ден. По думите ѝ, една социална медия не може да си разреши сходно нещо.

" Беше минути преди часът, което е разгласен. Няма значение с какъв брой. Важното е, че има закон и тогава, когато публичната медия не го съблюдава, какво е известието към публиката. За една комерсиална медия може да е пренебрежимо и явно е по този начин - невисок е размерът на глобата. Но не е там въпросът, тъй като има нравственос, морал, образец, а медията е тъкмо това - образец за подражателство ", сподели още ръководителят на Съвет за електронни медии.

По отношение на отразяването на предизборната акция, Соня Момчилова изясни, че Съвет за електронни медии не е открил съвсем никакви нарушавания. Санкциите, които е наложила ЦИК по сигнал на Съвет за електронни медии, защото в избирателен интервал регулатора няма право да постанова наказания, бяха по отношение на агресивното и несъответстващо държание на участници в конкуренцията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР