Ние се превърнахме в диваци, това каза бивш руски военен,

...
Ние се превърнахме в диваци, това каза бивш руски военен,
Коментари Харесай

Руски войник, биел се в Украйна: Превърнаха ни в диваци

" Ние се превърнахме в диваци ", това сподели някогашен съветски боен, биел се Украйна, написа английският в. " Гардиън ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6663
Павел Филатиев неотдавна публикува  в интернет мемоари от своето присъединяване във войната.

" Условията за бойците и младшия команден състав са отвратителни. Ние в продължение на дни не получавахме естествена храна. Когато пристигнахме в (окупираното на 1 март украинско пристанище на Черно море) Херсон бяхме изнемощени. Пред входа на постройката, където по-късно се настанихме, стоеше полковник - пълководец на батальон. Козирувах му, той отговори на поздрава ми и по-късно извади цигара алено " Марлборо ", добави Филатиев.

" Ние влязохме в постройката и отидохме в нещо като заведение за бързо хранене. Просторно и чисто  помещение, в хладилниците и по масите имаше доста храна. Ние се нахвърлихме като диваци. В такива ни трансформира войната ", описа още той.

По думите на Филатиев положението на съветските въоръжени сили е плачевно. " Украинците ни обстрелваха, а ние не можахме да създадем нищо. Нито да се скрием, нито да отвърнем на огъня. Нямахме нито сили, нито средства да предприемем каквато и да е било ответна мярка. С очите си видях по какъв начин бойци се прострелват в ръцете и краката, с цел да се върнат по домовете си и да получат отплата в размер три милиона рубли (около 41 000 паунда) ", добави той.

Според някогашния боен техниката, употребена от съветските сили също, е в плачевно положение. " Пътувахме със остарели и неподдържани камиони. Ръждата бе на всички места. Нямаше даже опит да скрие тежкото положение ", добави той.

По отношение на това по какъв начин ще приключи войната Филатиев написа: Не знам. Аз обаче знам, че това не е войната на елементарните руснаци и най-лошото е, че тъкмо те заплащат най-високата цена.  

" Това не е война за Русия, това е война против Украйна ", уточни още той.

" Филатиев бе част от 56-и гвардейски полк на военновъздушните сили, ситуиран в окупирания от Москва през 2014 година полуостров Крим. Преди това военният е служил в Чечения и други елементи на Русия. В момента той се намира отвън родината си ", добави " Гардиън ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР