Ние създадохме мнозинства, които решиха всички проблеми - закон за

...
Ние създадохме мнозинства, които решиха всички проблеми - закон за
Коментари Харесай

Започнахме да се учим да работим заедно, призна Бойко Борисов за партньорите от Сглобката

Ние създадохме болшинства, които взеха решение всички проблеми - закон за застраховането, закон за изпирането на пари, каза водачът на ГЕРБ

Искам да помоля за повече оптимизъм. Огромна войска от българи успяхме да придвижим България към Шенгенското пространство. Най-ценното са сухопътните граници, които ни остават и ние няма да се отхвърляме от тях. Но използването на Шенгенската осведомителна система значи друго доверие към България. И България наподобява по напълно друг метод сега поради тези 7-8 месеца, в които работихме дружно.

Това разяснява водачът на ГЕРБ и ръководител на Комисията по външна политика Бойко Борисов на брифинг след работно заседание с министъра на финансите Асен Василев, министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Основна тематика на диалога беше присъединението на България към Шенген и Еврозоната.

" По бюджета виждате, с доста компликации, само че параметрите стават все по-добри ", добави Борисов. 

По думите му, неприятната геополитическа среда дава големи благоприятни условия на България, която е на кръстопът - голям трафик във всички направления. " И по тази причина е толкоз значимо да имаме непоклатимост ", акцентира той. 

" Ако не работеше Народното събрание - никакъв Шенген. Никакво служебно държавно управление не можеше да мине по всички стъпки. Ние създадохме болшинства, които взеха решение всички проблеми - закон за застраховането, закон за изпирането на пари ", сподели водачът на ГЕРБ. 

" През последните няколко седмици започнахме да се учим да работим дружно и това имаше незабавно позитивен резултат. С Кирил (Петков) говорихме минути преди да влезем, с цел да имаме право да кажем и неговото мнение ", съобщи Борисов. 

Предварителните данни демонстрират, че дефицитът ще бъде по-нисък от плануваното - 2,5%, а не 3%, сподели Асен Василев. " Ще останат 1 милиард лв., които можем да използваме тази година за общинските планове. Това опровергава всички черни сюжети, че страната ще банкрутира ", съобщи финансовият министър.

" В хода на договарянията от седмици насам Австрия неведнъж е давала знак, че е съгласна на отваряне на въздушните и морски граници. Това, което се взема решение все още, е по какъв начин да се формулира решението, обвързвано със сухопътните граници. Не чакаме смяна в тази позиция. Защото, в случай че Австрия промени отношението си към това, което към този момент е приела, влизаме в напълно друга полемика. Аз не чакам това да се случи " - по този начин министър председателят Николай Денков разяснява тематиката за австрийското „ Да ” на приемането на България в Шенген по море и въздух.

„ Присъединяването ни към Шенген не е самоцел, а резистентен ангажимент да продължи да охранява надеждно външните граници на Европейски Съюз. Благодаря на сътрудниците от Австрия и Румъния за това, че продължаваме, с градивен звук, да почистваме и последните елементи ”, разяснява от своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР