Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите

...
Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите
Коментари Харесай

Руското посолство призна приноса на българския народ за спасяването на евреите

" Ние признаваме безспорния храбър принос на българския народ, в това число представителите на интелигенцията и православната черква в битката с нацизма, в това число за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на гибелта ". Това се споделя в позиция на Facebook страницата на съветското посолство в София, заяви bTV.

Тя е в отговор на формалното мнение на Министерството на външните работи на България във връзка изказването на представителя на съветското външно министерство, че Съветската войска е избавила българските евреи.

" Почитаме паметта на всички починали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и поредно да се опълчва на всевъзможни опити за преразглеждане на историята и опозоряване на военни монументи ", се споделя още в позицията.

„ Твърдението, че Червената войска е избавила българските евреи, е надълбоко непознаване на историята или опит за провокация ”, сподели по-рано президентът Румен Радев.

Българското външно министерство назова изказването „ замяна на историческите обстоятелства ”. 

Коментарът на Мария Захарова пристигна след надпис върху монумент на руски воини в София, появил се в нощта на 31 октомври.

Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов дефинира като исторически скандал изявлението. „ Ако кажа, че Вътрешна македонска революционна организация има по-големи заслуги от руската войска за спасението на българските евреи, ще бъда прав, тъй като това е историята ”, съобщи той. Говорителката на съветското външно министерство е доста симпатична, само че е пропуснала да прочете българската история по-задълбочено, добави вицепремиерът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР