Ние през цялото време сме следвали позицията, че това решение

...
Ние през цялото време сме следвали позицията, че това решение
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Предоставянето на оръжия е грешка и ще ни направи страна в конфликта

„ Ние от самото начало сме следвали позицията, че това решение е неточност и даването на въоръжение на Украйна ще ни направи страна в спора. Това беше и нашата позиция през вчерашния ден в дебата, а във връзка с груповото решение, което беше взето, очевидно е, че то няма на практика измерения. “ Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на “БСП за България “ Атанас Зафиров в ефира на БТВ, оповестиха от пресцентъра на партията.

 

Социалистът изясни, че решението ще бъде доста мъчно изпълнимо. „ В отчета на Министерството на защитата и в този на Министерство на външните работи ясно прозвучаха предизвестията, че българските въоръжени сили сега нямат задоволителна опция да обезпечат желаното въоръжение. Това беше политическо решение с прицелване в избрани електорални измерение “, добави той.

 

Според Зафиров решението за следващ път сподели, че в това Народно заседание има плаващи болшинства. „ Когато става въпрос за политики и за национални ползи, не би трябвало да има предварителни условия или заложени червени линии. Но тук българското общество би трябвало да разбере кои партии са срещу войната и кои, със своите решения, наливат в допълнение масло в спора “, уточни той.

 

По тематиката с другите обединения Зафиров съобщи: „ Коалиция на войната през вчерашния ден в залата се видя, че има. Коалиция на хартиената бюлетина няма по какъв начин да има, тъй като това отново е една неверна теза. Ние не връщаме хартиената бюлетина, а връщаме опцията на всички български жители да гласоподават по този начин, както те считат за удачно “, изясни той и добави, че става въпрос за възобновяване на справедливостта.

 

„ Достатъчно подозрения и доказателства към този момент се появиха, с цел да считаме, че и машинният избор може да бъде манипулиран “, сподели още той.

 

Против закупуването на нови самолети е още една поредна позиция на Българска социалистическа партия по няколко аргументи. „ Там имаме едно нарушаване на предварителните условия в капиталовия план - вторият контракт да се осъществя, когато дойдат първите самолети. Факт е, че нямаме още пристигнали първи. Факт е, че имаме едно доста разминаване в авансово заложените финансови параметри. В момента страната се намира в тежка икономическа обстановка и надали би могла да си разреши още един подобен натоварващ разход “, счита социалистът.

На финала Зафиров съобщи, че късмет за постоянен кабинет постоянно има, стига националните цели да бъдат водещи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР