Ние помним. Зам.-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП

...
Ние помним. Зам.-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП
Коментари Харесай

Вигенин: Памет за светлия пример на спасението, но и за жертвите на Холокоста – за да не допуснем отново омразата сред нас

„ Ние помним ”. Зам.-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин дружно с Борис Цветков – заместник-председател на УС на Българския антифашистки съюз се включиха в трансформиралия се в традиция през последните години Поход на толерантността. С него и с публична гала в София през днешния ден бе маркирана 81-та годишнина от спасението на българските евреи от концентрационните лагери по времето на Втората международна война – уникален акт, в който народ се опълчва против решение на Хитлерова Германия. 
Социалистите, взели присъединяване взели присъединяване в Похода сведоха глави и пред паметта на жертвите на Холокоста пред Паметника на Спасението в София.
„ Нашите прародители - жители, Българската православна черква, народни представители, отпред със зам.-председателя на Народно събрание Димитър Пешев, интелектуалци, общественици съумяват да спасят от „ лагерите на смърттта ”  близо 50 000 български евреи. Успяват да предпазят българския народ от един голям грях, плануван от фашисткото държавно управление ”, съобщи Кристиан Вигенин. 
По думите му обаче ще бъде и тежка неправда, в случай че в този ден не бъдат упоменати и тези над 11 000 евреи, изпратени в Треблинка от териториите под българско административно ръководство. „ Нито пък, в случай че си затворим очите за настоящите тогава в страната ни антиеврейски закони, изселванията, конфискациите, дискриминирането ”, уточни зам.-председателят на социалистическата партия и заключи:
„ Омразата е отрова, която разяжда обществото. Омразата ражда гибел, по тази причина не трябва да я позволяваме измежду нас. Нека пазим светлия образец и да бъдем подготвени, когато историята още веднъж сложи народа ни на тестване! ”, съобщи Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР