Ние подкрепяме вота на недоверие. Аз съм убеден, че и

...
Ние подкрепяме вота на недоверие. Аз съм убеден, че и
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ биха подкрепили вота на недоверие, ако не им се налагаше да крепят кабинета

Ние поддържаме вота на съмнение. Аз съм уверен, че и огромна част от ГЕРБ, в случай че не им се постанова да закрепят държавното управление, от морална позиция ще поддържат този избор. Това разгласи пред Нова тв депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай. Попитан дали Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи ще поемат ръководството, в случай че вотът на съмнение събере задоволително гласове в Народното събрание, Аталай сподели: "Ако вотът мине, законът ясно и тъкмо споделя какво ще стане – отива се на избори. Едва ли гласоподавателят ще търпи същите представители в този парламент, да могат да изградят ново ръководство ".

Той изясни, че посредством вота на съмнение желаят да се разбере кое е болшинството в този парламент. По думите му ГЕРБ с националистите нямат това болшинство, което би трябвало да имат.

Аталай уточни още, че политиката, която се води във водния бранш, е политика на провал. "Когато ги питаме кои са целите им, те споделят: "Имаме стратегия ". В нея обаче има 180 целта и в никой от тях не се споделя, че Перник би трябвало да остане без вода ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи. Той добави, че пернишката рецесия ще ни докара до още няколко рецесии.

"И в Шумен една седмица преди изборите бяха без вода. Дълги години там и в Търговище остават без вода. Когато управлявахме ние, почнахме промяната във водния бранш. Дойдоха ГЕРБ и споделиха, че тази промяна няма да я бъде по този метод. И от 2009 година до момента секторът е в безпорядък ", описа Рамадан Аталай.

По думите му абсурдът с разкритията на шефа на НЗОК доктор Дечо Дечев за заплащанията към частните лечебни заведения не е последният скандал в опазването на здравето, а следващият. "Опитвам се да си спомня по какъв начин мина през залата това предложение. Имаше съществени диспути. Имаше концепция да има сериозна връзка сред шефа на здравната каса и министъра на опазването на здравето. Управляващите споделят, че всичко е законно, само че дали е оправдано. След три години да излезеш и да обясняваш какъв брой са неприятни частните лечебни заведения, някак си е като етикет на това ръководство. Не го схващам ", разяснява депутатът.

Аталай обърна внимание, че една от неверните тези на ГЕРБ е, че заобикалят внасянето на избрани законопроекти в Народното събрание от Министерския съвет и по този метод Министерският съвет не носи отговорността за това, което се случва след приемането на този законопроект.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР