Ние от Републиканци за България смятаме, че предложеният от правителството

...
Ние от Републиканци за България смятаме, че предложеният от правителството
Коментари Харесай

Републиканци за България: Бюджетът Борисов е безотговорен и опасен

Ние от " Републиканци за България " считаме, че препоръчаният от държавното управление план на бюджет е извънредно неблагоразумен и в случай че бъде признат в този си тип ще повреди трайно финансовата непоклатимост на страната. Раздаването на толкоз доста милиарди, които не са обезпечени със съответните доходи в бюджета е безконтролно деяние, което обрича страната ни на поредност от години с тежки бюджетни дефицити.

Това декларират в своя позиция до медиите от партията на Цветан Цветанов.

По думите им това е бюджет, в който липсва визия и водачество. За сметка на това безразборното харчене е в остатък. Средствата се отпускат напразно. Те не са ориентирани за провеждането на смислени антикризисни политики, нито за реализирането на по този начин нужните структурни промени. Тяхното консумиране няма да докара до укрепването на здравната система, нито ще подкрепи най-засегнатите от COVID-19. Парите няма да доближат нито до бизнеса, нито до хората в последна потребност, безапелационни са от " Републикация за България ".

Те показват терзанието си от обстоятелството, че подобен бюджет се предлага от партия, която е част от фамилията на ЕНП. Защото бюджетът не бил десен или ляв. По думите им това е бюджет на суматохата и безхаберието.

В него прозират желанията на държавното управление да изсипе слепешката милиарди, в опит за назад откупуване на пропиляното в годините национално доверие. Това несъмнено няма да се случи, означават от партията на Цветанов.

Този бюджет не е предвидлив и не дава отговор на потребностите на страната. Очевидно за всички е, че той има една единствена цел - да минира идващото ръководство. Новият кабинет ще наследи огромни задължения, голям недостиг и ще бъде подложен в тежка обстановка. Ще би трябвало да избира сред три неприятни разновидността - в допълнение стягане на коланите по време на рецесия, повишение на налозите или в допълнение задлъжняване, акцентират още от " Републиканци за България ".

По думите им бюджетът обслужва тясно партийните ползи на неговия вносител, само че поврежда тези на страната. Защото посредством предложенията си в него ръководещите с лека ръка поставят завършек на 20-годишната политика на България за съблюдаване на строга финансова дисциплинираност. В края на своето ръководство министър председателят ни завещава дългова серпантина и нови, още по-големи бюджетни дефицити, акцентират от партията на Цветнов.

Те са безапелационни, че препоръчаният от държавното управление бюджет " Борисов " е безконтролен и рисков.

Като национално виновна дясно-центристка групировка " Републиканци за България " се афишира изрично срещу него. Смятаме, че актуалното държавно управление няма нито легитимността, нито правото в края на своето ръководство да прави толкоз значими промени във финансовата политика на страната. Обявяваме се в поддръжка на спазването на строга финансова дисциплинираност и настояваме за неотложно отдръпване и преправка на импортирания проектобюджет, приключват позицията си от " Републиканци за България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР