Ние, от Продължаваме Промяната, казахме категорично не“ на хартиената бюлетина,

...
Ние, от Продължаваме Промяната, казахме категорично не“ на хартиената бюлетина,
Коментари Харесай

Милен Матеев, ПП: Трябва да бъдат преразгледани избирателните списъци и от тях да се извадят мъртвите души

Ние, от " Продължаваме Промяната ", казахме изрично " не “ на хартиената бюлетина, тъй като тя е инструмент за манипулиране на вота. Това сподели в предаването " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ Милен Матеев, зам.-председател на правната комисия в Народно събрание от " Продължаваме Промяната ". " За нас е ценен всеки глас и ние не желаеме 170 000 граждани да останат без глас и техният глас да отива в кошчето като невалидни бюлетини ", добави Матеев. По думите му, те не желаят преуморени членове на комисии да припадат, а бюлетините да се разпиляват. Машинният избор взема решение всички тези проблеми. Гласуването с машина е бързо и елементарно, и безусловно несъмнено, сподели Матеев.

Според " Продължаваме Промяната ", гражданите искат машинното гласоподаване да се резервира, което подсигурява сигурността на вота им.

Те считат още, че би трябвало да бъдат преразгледани и изборните описи и от тях да се извадят мъртвите души. " В последното броене гласоподавателите са повече от живеещите в остарялата ", разяснява още Матеев. Другото нещо, за което от " Продължаваме Промяната " ще упорстват е да се засилва работата на полицията, която да се бори против пазаруването на гласове, с цел да се пресекат опциите за пазаруване на вота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР