Ние, от БСП за България“, последователно и твърдо сме за

...
Ние, от БСП за България“, последователно и твърдо сме за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП има своята позиция и я отстоява

" Ние, от „ Българска социалистическа партия за България “, поредно и твърдо сме за машинното гласоподаване. Смятаме, че то подсигурява почтен и транспарантен избор. Опитът да се отстрани машинното гласоподаване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и замяна на резултатите от изборите. "
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, съобщи БГНЕС.
По-рано през днешния ден, макар че бяха в залата, народните представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не сложиха служебните си карти върху пултовете, с което на процедура провалиха кворума поради несъгласието си с предлагането за отпадане на машинния избор на избори за кметове и президент
" В навечерието на подписването на Конституцията ГЕРБ за следващ път си разрешават да нарушават конституционни правила – на народна власт, правова страна и право да свободен избор, продължи Нинова.
Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, сме казвали, че преди избори не трябва да се трансформира Изборният кодекс . Управляващите си разрешават още веднъж, единствено 3 месеца преди избори, да трансформират разпоредбите в придвижване, без да се преценяват с публичната реакция и с публичното мнение.
Затова предприехме тази стъпка - да не се записваме в пленарна зала, с цел да не се трансформира Изборният кодекс и да се анулира машинното гласоподаване.
Винаги при тези диспути сме предложили други възможности – да се направи обществен указател, с който да се изчистят мъртвите души, машинно гласоподаване, видео наблюдаване . Водили сме този спор дни наред в Народното събрание и сме го защитавали с причини.
На техните оферти сме давали опция и постоянно напук са отхвърляни всички оферти на левицата , сподели Корнелия Нинова. Тя е безапелационна, че Българска социалистическа партия има своята позиция и я отстоява с всички вероятни парламентарни правила на държание.
Поведението на ГЕРБ с анулация на преференции и на машинно гласоподаване е поредно по пътя на антидемократичния развой в България. Ние сме поредни в отбраната на демократичните правила и правовата страна, заключи Нинова
На въпрос дали е имала диалог с Движение за права и свободи да не се записват в зала, тя отхвърли да има такова нещо и съобщи, че Българска социалистическа партия е взела своето решение да не се записва сутринта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР