Ние оставихме пълна хазна – 9 милиарда лева, 1,5 милиарда

...
Ние оставихме пълна хазна – 9 милиарда лева, 1,5 милиарда
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов лъже, че няма пари за пенсии

Ние оставихме цялостна хазна – 9 милиарда лв., 1,5 милиарда лв. остатък

Има връзка сред корупцията и обедняването. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Кражбата на 10 милиарда по времето на Бойко могат да свършат доста добра обществена работа, само че ние имаме съответни оферти и е належащо по тях да приказваме още на 3 октомври, тъй като ще одобряваме бюджета за следващата година ", съобщи Корнелия Нинова.

Тя посочи, че техните оферти са за повишаване на минималната заплата.

„ 500 хиляди българи работят на минимална заплата от 710 лева Ние желаеме тя да се увеличи и да стане 50% от междинната “, отбеляза Нинова.

Тя добави, че следващата стъпка е преизчисляването на пенсиите.

„ Започвам да се тормозя какво прави служебният кабинет. Едни анонси се дават. Ние оставихме пари за преизчисляване на пенсиите. Абсолютната суматоха, която внушава Борисов. Той лъже, че няма пари за пенсии. Оставили сме пари “.

Нинова заяви, че започват да я тормозят анонсите на служебния кабинет, че няма пари в хазната:

„ Ние оставихме цялостна хазна – 9 милиарда лева, 1,5 милиарда остатък. Да излязат и да кажат за какво “, разяснява още тя.

„ Чака ни тежка зима. В момента въпреки и да сме в акция, въпреки и всеки да се пробва да изостря звук, най-важна е България, националният интерес и по какъв начин да прекараме народа си и страната през зимата, която ни чака. А това изисква разговор “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя предлага първо таван на цените.

„ От две седмици съвсем цяла Европа към този момент е на таван на цените. Вчера и Европейска комисия го разисква. 15 водачи са подписали към този момент заявления, министър-председатели и така нататък “, каза Нинова.

По думите ѝ мярката не е антипазарна, а е работеща.

„ Защото през зимата, в случай че си спомняте, замразихме цената на тока за домакинствата и по този начин преведохме милиони български фамилии през тежките зимни месеци, февруари-март, тъкмо когато стартира войната. Работи ли за българския народ – работи. Прилага ли се към този момент в половин Европа. Защо не слушам никой от другите водачи да каже – Да, ще сложим таван на цените “.

Според Нинова таван на цените би трябвало да има на газ, парно, вода и ток, тъй като от тях зависи цената на млякото, на сиренето.

„ На второ място – изземване на свръхпечалбите от енергийните сдружения и справедливото им преразпределение към семействата и към компаниите. Защото тези свръхпечалби са се натрупали от народа, който си е платил високите сметки. Трябва заслужено да се върнат там “, добави Корнелия Нинова.

" Общини, учебни заведения, църкви, детски градини да се върнат на контролирания пазар. Не е обикновено тези публични институции да са на борсата и да се състезават да си купуват ток “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

По темата за войната в Украйна Нинова заяви, че искат да се приключи войната, желаят мир, събаряне на оръжията и от двете страни, дипломатически договаряния и реализиране на спокойно решение, невъвличане на България по никакъв метод във военния спор директно.

„ Виждам, че се разминаваме с Христо Иванов. Чух, че каза – Какво значи мир с Путин? Мирът е общочовешко и може би най-висшето богатство “, допълни Нинова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР