Ние няма да се намесваме, ако избухне военен конфликт около

...
Ние няма да се намесваме, ако избухне военен конфликт около
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Ако има военен конфликт около България, ние ще пасуваме

Ние няма да се намесваме, в случай че избухне боен спор към България. Това разяснява военният министър Стефан Янев пред Нова Нюз.

Според него, в случай че има спор в непосредствената непосредственост до България, последствията може да са стопански или свързани с бежанци: " Това би трябвало да се вземе поради, без значение от желанията на НАТО да не се намесва директно ". 

Янев сподели още, че " всичко, което приказваме и е пред очите на обществото в последните месеци, основава съображение за паника ".

На процедура никой не желае война. Наша отговорност е да вземем съответни ограничения и да сме готови. Дали и по какъв начин би могло да се случи нещо в непосредствена непосредственост, не съм подготвен да разясня, тъй като утрешният ден може да донесе нещо ново, разяснява той за думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че руският президент Владимир Путин ще предприеме военни дейности в Украйна, откакто струпва войски край границата.

Министърът на защитата добави, че българската войска е призвана да приготвя сили и качества, както и да сформира проекти, с цел да отговори съответно и да обезпечи суверенитета и отбраната на страната. 

Армията прави тъкмо това - приготвя се за разнообразни сюжети и може да реагират съответно, безапелационен е Стефан Янев. 

По думите му предназначението на НАТО е защитителен съюз и пактът не се готви да атакува никого, само че в случай че има закани наоколо до границите му, би трябвало да е подготвен с отбранителни ограничения: " България също би трябвало да е подготвена ". 

Според военния министър въпросът за това къде и по какъв начин да се разполагат спомагателни военни постоянно стои на дневен ред, само че решенията какъв вид войски ще бъдат ситуирани на територията на България - дали наши или други, е национално. 

Янев добави, че следва срещата на министрите на защитата през февруари и до тогава би трябвало да има национална позиция на България, която той да защитя - за отбранителния капацитет, който би трябвало да има страната. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР