Ние не сме против мерките като цяло, не сме против

...
Ние не сме против мерките като цяло, не сме против
Коментари Харесай

Учител: Не сме против мерките, но искаме да се налагат не по зони, а по ситуацията в училищата

" Ние не сме срещу ограниченията като цяло, не сме срещу да се имунизират, тестват или носят маски хората. Ние предлагаме да се измисли нов метод и метод да се води диалог “.

Това сподели учителят Яна Шишкова, която е и създател на петицията, изпратена до президента, премиера, министрите на образованието и опазването на здравето от Facebook групата " Учители за мощно българко обучение " във връзка ограниченията в учебните заведения преди образователната година.

Според нея ограниченията са незаконосъобразни, а учителите не могат да изгонят дете от час, тъй като не носи маска, тъй като не са санкциониращ орган.

Освен това по какви наредби и закони да кажем на родител, че детето би трябвало да мине на онлайн образование, в случай че не съблюдава ограниченията, добави тя.

Според нея, откакто се приказва за децентрализация на учебните заведения, е добре не по зони да се постановат ограничения, а съгласно обстановката в образователното заведение.

Ние предлагаме да се събират родителите и с тях дружно да решаваме какви ще са ограниченията. Защото по този начин ще са ефикасни, счита още Шишкова.

Тя изрази и мнението, че учителите са под напън да се имунизират, а това е право на всеки обособен човек.

„ Конституцията има член 57, който категорично касае изключителните положения, в него е записано, че член 29, който касае възбраната за медицински операции върху всеки човек, е безусловно защитен във всяка една изключителна конюнктура, т.е. не може да се нарушава Конституцията “, съобщи Шишкова.

„ Има напън учителите да се имунизират, посредством ежедневни послания от Министерство на здравеопазването, анкети, ние не можем да приемем, избора ни е персонален. В същото време не може да се съпоставяме със света, въпреки всичко дано българският народ самичък избере и взема решение за себе си “, добави тя.

Относно онлайн образованието Шишкова съобщи, че няма нищо по-добро от присъственото обучение.

„ Ние се грижим за цялостното образование на децата, а освен за знанията. Къде остана социализацията, каквито и да са рисковете, би трябвало да се откри нужният баланс децата да са в учебно заведение “, счита още учителят.

Тя акцентира, че никога не омаловажава заболяването и рисковете, както и страховете на хората, само че и напомни, че всеки има право на избор.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР