Ние не бихме правили компромис с въпросите, които гарантират сигурността

...
Ние не бихме правили компромис с въпросите, които гарантират сигурността
Коментари Харесай

Шанс 50/50 за съставяне на кабинет с третия мандат вижда Стефан Янев

Ние не бихме правили компромис с въпросите, които подсигуряват сигурността на българските жители, които подсигуряват взаимоотношенията, даващи правдивост на на нашето взаимно битие като общество и във връзка с обществената политика и опциите за благополучие на българските жители, уточни Янев в предаването на „ Стълбището ” на Дарик. Компромисът е баланс сред връзки, уточни още Янев. Готови сме да беседваме със всеки, да търсим решения на всеки един въпрос в търсене точно на баланс сред връзките, сред вижданията на другите партийни субекти, досега в който се явява едно общо решение, което всички биха използвали, съобщи Янев. Той счита, че стремежът на „ Български напредък ” към диалогичност се интерпретира погрешно като „ тези са подготвени да се прегърнат със всички ”.



Съвсем обикновено е сред партиите да има и непублични диалози, без това безусловно това да е задкулисие, счита Стефан Янев. Честно по отношение на българските жители сега, да вземем за пример ще е да кажем обществено желаеме ли или не нови избори, съобщи водачът на „ Български напредък ”. Дошъл е момента в който би трябвало да седнем и да си кажем какво желаеме, прикани Янев. Ако не желаеме избори сядаме и приказваме за цели, добави той. Янев уточни като минус, че партиите си приказват на първо място през медиите.

Без да отхвърля, че Шенген и Еврозоната са цели, които „ Български напредък ” поддържа, преди всичко Стефан Янев би сложил като приоритет пред едно държавно управление съставянето на нов държавен бюджет и незабавни ограничения, посредством които доникъде на годината да се овладее инфлацията.

Янев уточни, че е срещу плаващите болшинства, съгласно него е значимо да се знае какво болшинство стои зад даден кабинет.

Ако на „ Български напредък ” бъде даден мандат за сформиране на кабинет, групировката ще стартира диалози със всички, които пожелаят да седнат на масата за договарянията, като ще стартират от най-малката група в Народното събрание, за следващ път удостовери Янев. Според него това, че към този момент е бил министър председател, му носи преимущество поради насъбрания опит, само че в това време това е и минус, тъй като концентрира вниманието върху него.

Казусът с даренията към „ Демократична България ” от страна на чиновници на „ Нексо ” е един прекрасен тест за партията, счита Стефан Янев. Тя в този момент ще може да си извърши съответните инспекции и изследвания и сама да реши по какъв начин да постъпи, разяснява той. Въпросът който би трябвало да реши е дали върне даренията със задна дата или не, уточни Янев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР