Ние настояваме да има работещо правителство, защото преди всичко трябва

...
Ние настояваме да има работещо правителство, защото преди всичко трябва
Коментари Харесай

Минималната заплата в България може да удари 3100 лв. От КНСБ категорични: Постижимо е!

„ Ние настояваме да има работещо държавно управление, тъй като на първо място би трябвало да има бюджет. Липсващите непоклатимост и предвидимост в другите браншове на стопанската система ни кара да желаеме още повече тази резистентност “.
Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров на среща с обединението ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Ние би трябвало да развием енергийната ни система, по този начин както сме го правили години наред. Да възстановим прозрачността на финансиране по министерства, както и да дадем изясненост по какъв начин ще се оправи стопанската система с зелената цифровизация. С умерени и премерени крачки би трябвало да стигнем до Еврозоната и Шенген.
Ние не мислим, че е вероятен бюджет 2023г. с 3% недостиг по ред аргументи. Кой е отговорен за това, несъмнено ще стигнем до едно и също мнение “, съобщи още Димитров. „ Нашите упования са в идващите 4 години да прибавим най-малко 12-13 милиарда лева към нашето Брутният вътрешен продукт даже със забавените темпове на напредък. 225 милиарда най-малко би трябвало да бъде Брутният вътрешен продукт “, акцентира синдикатът, след което изясни какви са настояванията на КНСБ.
„ Нарастване на минималната работна заплата с 15-18% – до 2027г. 3 100 лева, желаеме 15% нарастване на пенсиите, коефициентът на заменяне да доближи 7%, като по тази причина са нужни 40 милиарда през 2027г. при настоящи 24 милиарда
Всички тези претенции са постижими “.
За нас продоволствената рецесия, в която от ден на ден изпада България, продължава от години. Ако в този момент не бъде овладяна обстановката със спекулата, няма по какъв начин да бъде уверен нито един жител, че влизайки в Еврозоната няма да има далавера. Това, което се случи в Хърватия, няма по какъв начин да се попречва, в случай че няма дейности в този момент “, добави още Пламен Димитров.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР