Ние изнасяме оръжие, амуниции за наши партньори за ЕС, няма

...
Ние изнасяме оръжие, амуниции за наши партньори за ЕС, няма
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма скрит BG износ на оръжие за Украйна

" Ние изнасяме оръжие, амуниции за наши сътрудници за Европейски Съюз, няма прикрит импорт за Украйна, нашата стъпка е експорт към Полша. Думичката: " Украйна " я няма (в изявлението пред " Гардиън " - б.р.), аз говорех за експорт за Полша. ". Това съобщи в Брюксел министър председателят в оставка Кирил Петков във връзка изявлението му в английския ежедневник " Гардиън ". Той е в белгийската столица за присъединяване в срещата на върха на Европейски Съюз - Западни Балкани.

За решението на Народното събрание е значимо е да имаме оптималната представителност, сподели Петков.

Решението, което Френското държавно управление и Европейски Съюз действително поддържат и осъзнават, че българските условия стават европейски, сподели Петков.

" Време е държавното управление на РСМ да поведе своята нация. Те са подготвени да създадат стъпките това да стане действителност. С помощта на европейската дипломация, на натовските сътрудници ще могат да преодолеят компликациите и да поведат своята нация към Европа ", изясни министър председателят в оставка и сподели, че получил поздравления от всички министър председатели, отбелязва news.bg.

" За това, че взехме проевропейска позиция, те са разбрали изискванията, които са значими за България. Много е значимо правата на българите да са предпазени в РСМ, това е значимо за всички. Нашите условия са европейски ", сподели Петков.

Той посочи, че е доста значимо един политик да си държи на думата. Важно е такива решения да се вземат с оптимално необятна поддръжка. Това решение би трябвало да бъде с оптимално необятна поддръжка - 170 от 240 депутати.

" Възраждане " се изявиха, макар че и те осъзнават, Има Такъв Народ също поддържат. Разбираме, че другата изразителност е била политическа дъвка, която се употребява ", изля мислите си министър председателят в оставка Кирил Петков.

По думите му в този момент напълно задачата е при македонците. Мисля, че европейската дипломация ще стартира да работи интензивно, да може това предложение да се одобри. И РСМ би трябвало да желаят правата на всички общности да са предпазени, предложи той и сподели, че това е съществена задача и за европейските ни сътрудници.

Ние като държавно управление платихме голяма цена, с цел да стигнем до тук, в този момент тяхната цена би трябвало да бъде платена. Цената, която платихме не беше за РСМ, а за това, че спряхме корупцията, сподели Петков във връзка рухването на българското държавно управление след избор на съмнение за неуспех във финансовата политика.

" Има решения, които да се вземат бързо, мисля, че верният метод е както го направихме ние ", добави Кирил Петков.

Припомняме, че депутатите одобриха България да одобри позиция по предлагането на френското председателство на Европейския съюз за Северна Македония, която дава право на държавното управление да смъкна българското несъгласие върху договарянията на страната за участие в Европейски Съюз. " За " гласоподаваха 170, " срещу " бяха 37, " въздържали се " - 21. Предложението бе подкрепено от ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Демократична България и Движение за права и свободи, срещу - " Възраждане " и " ИТН ", а Българска социалистическа партия се въздържаха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР