Ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва

...
Ние издигаме наш кандидат за президент и той се казва
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Няма да подкрепим кабинет на третия мандат, няма да излизаме от зала


" Ние издигаме наш претендент за президент и той се споделя Румен Радев. Законът и Конституцията дават това право. Той изпълва със наличие нашата визия за президент... Румен Радев е нашият мажоритарен избор ". Това съобщи в предаването „ Политически НеКоретктно “по БНР Слави Трифонов, водач на „ ИТН “.

" С Демократична България и ИБГНИ имахме доста общо по значимите неща. Но се оказа, че имаме разлики в това не какво, а по какъв начин да стане. Те започнаха да изявяват искания, които са несъответстващи, неприемливи. Христо Иванов искаше да утвърждава всички представители на държавното управление... Ние направихме доста взаимни отстъпки и жестове, нито един от тях не беше разпознат ", изясни Трифонов в изявление за Петър Волгин.

Трифонов акцентира, че няма засегнатост, само че " всичко се е трансформирало в неспособност за сформиране на държавно управление поради липса на партньорско отношение ".

" Българска социалистическа партия стартира да се държи по етичен и правилен метод, когато започнахме да преговаряме на експертно равнище, а Демократична България и ИБГНИ започнаха да реагират по напълно друг метод и опцията за сформиране на държавно управление се разпадна... Съществува опция на третия мандат всички да се сплотяват, да поддържат и да основават държавно управление, което желаят да е за 6 месеца. Защо тъкмо 6 месеца, не знам, очевидно имат избран план и проекти ".

Той остава безапелационен, че Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление с третия мандат.

" Но да забележим какво ще стане, нещата се менят час по час. Те имат опция да създадат държавно управление, имат още депутати и парламентарни групи, с които да се договарят... Няма да излизаме от залата при гласоподаване, желаеме всичко да е пред очите на всички, без секрети сделки, кадруване ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Слави Трифонов не отхвърли да е съветвал Мая Манолова да не се кандидатира за кмет на София:

" Но тя беше в друга роля, аз бях в друга роля. Не си припомням дали и по какъв начин тъкмо съм я убеждавал, най-вероятно е по този начин. Тя беше сполучлив омбудсман, доста самоотвержена, грижеше се доста за хората. И се сприятелихме поради това, че имаше отворено пространство в нашето шоу тогава. Водили сме доста диалози. Ако е имало подобен диалог, той е бил на база на персонални взаимоотношения, настрана на общественото пространство и настрана от отговорността на политическите решения. Това е персонален диалог ".

" Николай Василев има опит в ръководство, в което неговите ходове бяха сполучливи. Можем да сложим БТК и " Булгартабак ", и други ходове, за които може да се поспори. Той стартира да работи с нас доста месеци преди да се състоят изборите. Направи ми ужасно усещане, изпълва със наличие моята визия за това по какъв начин би трябвало да наподобява един български министър-председател... Оттеглих този кабинет, с цел да направя компромис поради Христо Иванов и за " Изправи се, мутри, идваме и си отиваме "... Пламен Николов е част от Има Такъв Народ и във второто предложение взех решение да заложа на хора, които познавам от повече време. Познавам го като темперамент, като отношение, като уместност и честност, като качества... И Исус Христос да бях предложил за министър-председател с 12 апостоли като кабинет, отново нямаше да има угодия... Когато започнахме да вършим референдума, а аз нямам юридическо обучение, се обадихме в Университета, с цел да диря в правния факултет човек, който се занимава с конституционно право. Така попаднах на Петър Илиев. Той направи извънредно доста за референдума и по-късно по всевъзможни юридически проблеми. Имах опцията да го опозная. В тази обстановка, в която беше нападнат, допускам, че не му се е отразило добре и реакциите му са поради напрежението, което му се струпа на главата ".

Слави Трифонов показа, че през годините е бил обект на доста и разнообразни клюки и за подобен дефинира теорията, че има връзка с Движение за права и свободи:

" Хората сами могат да изберат дали ще имат вяра на клюки или на обстоятелства ".

По мотив отзиви, че има властнически темперамент, което го приближава по профил до Бойко Борисов, Трифонов отговори: " Никога човек, който е работил с мен, не е казвал нещо сходно. Знаеш ли за какво хората, които работят с мен, са с мен толкоз години? Защото мога да умра за тях. А знаеш ли за какво тези, които са си тръгнали, са си тръгнали? Защото не могат да ми отговорят със същото… Не отхвърлям властнически черти в характера си. Аз съм последовател на разпоредбите и на йерархията. Аз съм обожател на резултатите. Когато има резултати, какво значение има дали са реализирани посредством властнически темперамент, или посредством човек, който е пъклен благ и целува всеки ден всички ".

В умозаключение Слави Трифонов уточни, че Има Такъв Народ ще работи по значими за Народното събрание и за страната задания – бюджет, Национален проект за възобновяване, възможна нова Covid рецесия: " Трябва да се работи само по закон и морал ".

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
var me = document.scripts[document.scripts.length - 1], wrapper = me.parentNode, width = wrapper.clientWidth wrapper.style.textAlign = " center " switch (true) { case width /* Duma.bg - In Content - 300x250 */ea_spot = 13261;ea_width = 300;ea_height = 250;ea_anonymous = 0;ea_cachebuster = " " ;ea_redir = " " ;ea_hash
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР