``Ние искаме да защитим свободатa. Именно свободата е това, за

...
``Ние искаме да защитим свободатa. Именно свободата е това, за
Коментари Харесай

Зеленски:Когато армията ни получи нужното, показахме какво можем

``Ние желаеме да защитим свободатa. Именно свободата е това, за което се борим``, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на диалог с някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън в рамките на събитието ``Глобалната самодейност на Клинтън``. Бившият американски президент призова правителствата, бизнеса, филантропите и други видни институции и организации да оказват помощ на свят, който е " в пламъци ".

Бил Клинтън още веднъж свика срещата на интернационалните водачи, известна като ``Глобалната самодейност на Клинтън``. Тази година форумът, който се организира в Ню Йорк събра над 1800 участници. По време на срещите се разискват дейности за решение на бежанските рецесии, климатичните промени, еднакъв достъп до опазване на здравето, стопански напредък и така нататък Тази година Бил Клинтън беседва с украинския президент Володимир Зеленски посредством видеовръзка. Тъй като диалогът не беше оповестен в програмата на събитието, появяването на Зеленски на екрана провокира бурните овации на присъстващите.

``Много е значимо европейските водачи да останат единни към глобите, наложени върху Русия, и да не разединят Европа поради това``, съобщи Зеленски. Интересното е, че диалогът с Клинтън съответства с началото на световната среща на върха на Организация на обединените нации, която също се организира в Ню Йорк. На нея Зеленски ще вземе присъединяване с авансово записано видеообръщение.

Украинският президент обърна на внимание на това, че е значимо глобите да бъдат усетени освен от ръководещите в Русия, само че и от елементарните хора, защото тогава ще осъзнаят, че точно те са тези, които са си избрали водачите си. И добави, че е значимо Русия да бъде приета за терористична страна.

``Определено би трябвало се избере страна``, сподели още Зеленски. " Не можеш да се колебаеш сред положителното и злото, светлината и и тъмнината``, сподели украинският президент, визирайки страните, които към момента съблюдават неутрална позиция в спора, само че без да ги посочва поименно.

``Нашата войска стана по-силна на бойното поле. Нашите военни устояват``, сподели Зеленски пред Клинтън, добавяйки: ``Когато получихме това, което ни е належащо, незабавно показахме на какво сме способни``.

Зеленски също по този начин означи актуалните и бъдещите инфраструктурни и стопански компликации на Украйна поради вредите, породени от съветските офанзиви. Ремонтът на учебната система по-специално съставлява голям проблем, сподели той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР