Ние дамите си мечтаем да бъдем вечно млади и всячески

...
Ние дамите си мечтаем да бъдем вечно млади и всячески
Коментари Харесай

Храни, които ви карат да изглеждате по-възрастни

Ние дамите си мечтаем да бъдем постоянно млади и по всякакъв начин се опитваме да забавим стареенето с всевъзможни процедури, козметика и други начини. Често обаче, не си даваме сметка, че някои фактори от нашето ежедневие саботират всяко наше изпитание, без даже да допускаме

Съществуват храни, които могат съществено да навредят на здравето ни, като това непосредствено ще окаже въздействие и на външния ни тип. Ето кои са храните, които ни карат да изглеждаме по-възрастни.

Когато хората употребяват повече захар, в сравнение с техните кафези могат да синтезират, непотребните захарни молекули се свързват с протеини и задействат развой, който може да повлияе неподходящо на кожния колаген (протеинът, който поддържа кожата еластична и млада). Освен това захарта поврежда зъбите, причинявайки кариес и обезцветяване.

2 Алкохол

" Когато черният ви дроб действа добре, токсините, които евентуално биха могли да обиден кожата, се изхвърлят естествено през тялото ви. Но в случай че токсините се натрупват в черния ви дроб и не се разграждат вярно, кожата ви може да развие разнообразни проблеми, като акне и бръчки.  

3 Препечено месо

Препеченото  месо на скара съдържа противъзпалителни въглеводороди, които могат да причинят увреждане на колагена на кожата ви, обяснява Остад. Не е наложително да избягвате барбекюто, само че във всеки случай би трябвало да се уверите, че сте изстъргали черните места и сте почистили скарата, когато приключите.

4 Бяло вино

Бялото вино може да повреди емайла ви и да оцвети зъбите ви. Ето какво не би трябвало да вършиме: мийте зъбите си незабавно откакто сте пили бяло вино (или друга кисела напитка). Ако миете зъбите, които към този момент са киселинни, вие насърчавате ерозията на вашия гланц.  " Трябва да дадете време на зъбите си да се минерализират отново, откакто сте били  " изкъпани " в кисела напитка ", обяснява Морийн МакАндрю от факултета по дентална медицина на Нюйоркския университет.  " Бих изчакал час откакто съм пил, преди да подвигна четка за зъби. "

 

5 Солени храни

Солените храни задържат вода и причиняват  " отекъл " тип. Препоръчително е да подправите с малко сол и да заложите на пресни храни, а не на консервирани или авансово сготвени

6 Преработено месо

Колбаси, бекон, виенски суджуци и др.  " Много от тези меса имат сулфити и други консерванти, които могат да провокират инфектиране на кожата и да ускорят появяването на стареене ", казва Остад. Те също по този начин са склонни да съдържат огромни количества сол.

7 Транс мазнини

Освен че са нездравословни за сърцето, трансмазнините също предизвикват стареене на кожата ви.  " Те насърчават възпалението ", споделя д-р Остад. Те даже могат да създадат кожата ви по-уязвима към ултравиолетовите лъчи. По-добре е да избягвате артикули, които съдържат хидрогенирано масло на етикета.

8 Червено месо

" Мазното месо генерира свободни радикали ", споделя д-р Остад. Свободните радикали са молекули, които имат един електрон вместо два, което ги прави нестабилни и склонни да улавят електрони от други молекули, като по този метод ги трансформират в нестабилни кафези, които на собствен ред ще улавят електрони от друга клетка и така нататък Свободните радикали въздействат върху способността на кожата, с цел да се отбрани и да генерира колаген. Остад предлага да се ядат постни меса като пуешко и пилешко и да се употребяват огромни количества плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти.

9 Пикантни храни

Според Остад пикантната храна влошава розацеята (петна) и може да аргументи щета по време на менопаузата, когато кръвоносните съдове в кожата са по-реактивни. Не е наложително да избягвате потреблението на подправки, само че е целесъобразно да не ги ядете, в случай че не желаете да страдате от капиляри, подутина и зачервяване.

10 енергийни питиета

Те ви дават сила, само че имат резултат на стареене върху вашите зъби. Ако в действителност имате потребност от енергийна напитка, не забравяйте да я отпиете от сламка, с цел да ограничите контакта със зъбите си.

11 Кофеин

" Кофеинът е като всеки друг диуретик; може да ви накара да отделяте течности и да изчерпите тялото си от влага ”, споделя д-р Хирш.  " Всичко, което дехидратира, може да дехидратира кожата ви, правейки я да наподобява суха и състарена ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР