Ниджът не е спорт, тъй като не изисква от участниците

...
Ниджът не е спорт, тъй като не изисква от участниците
Коментари Харесай

Страшна трагедия! Чета и плача! Мъртъв в дома му откриха

Ниджът не е спорт, защото не изисква от участниците физическо изпитание. Това взеха решение магистратите от Съда на Европейски Съюз.
 
Те бяха сезирани от отдела за данъчни и финансови каузи на апелативния съд на Обединеното кралство, който моли за инструкции, по какъв начин да отсъди по тъжба на Английския съюз по бридж. Спортната организация стачкува отхвърли на данъчните управляващи във Англия да им върнат Данък добавена стойност, събрано от входни билети.
 
Според Съда, който е най-висшата правосъдна инстанция в Европейски Съюз, спортът е активност, която " се характеризира с физически съставен елемент, който не е незначителен ". Те вършат извод, че бриджът не изисква физическо изпитание, което може да се дефинира като значимо и заключават, че това вади играта от кръга на спортовете.
 
Магистратите признават, че бриджът е " активност, потребна за умственото и физическото здраве на постоянно практикуващите я лица ", само че това за тях не е задоволително да я квалифицира като спорт.
 
В същото време решението на съда споделя, че бриджът е активност, в която се употребяват логичност, памет и обмисляне и по този начин " подтиква физическото и психическо богатство ".
 
Заключенията на Съда на Европейски Съюз се отнасят съответно до двойковия състезателен бридж, при който всеки тим играе поредно със същите карти като тези на другите маси. Победител е двойката, с най-голям резултат. Английският съюз провежда надпревари и шампионати, за които продава билети.

Според организацията в спортния бридж се употребяват високи умствени умения, което го прави заслужен претендент за спортна активност. Бридж съюзът изискал данъчните на Кралицата да му възвръщат платения върху билетите Данък добавена стойност, като се базират на Директивата за доставка на услуги, тясно свързани със спорта. Ищците са показали, че бридж шампионатите са културна услуга и оспорват решението на английските данъчни управляващи да не им върнат парите.
 
Решението на Европейския съд е наложително за всички страни, където може да има сходни каузи. / Бтв
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР