Нидерландското правителство ще инвестира 3,5 милиарда евро във военни поръчки,

...
Нидерландското правителство ще инвестира 3,5 милиарда евро във военни поръчки,
Коментари Харесай

Нидерландия ще похарчи милиарди евро за военни поръчки

Нидерландското държавно управление ще влага 3,5 милиарда евро във военни поръчки, съобщи министерството на защитата, представено от Ройтерс.

Решението съставлява смяна в политиката на Нидерландия, която се подхваща вследствие на нахлуването на Русия в Украйна. От години нидерландските разноски за защита намаляваха, само че в този момент армията ще купи сред 2023 и 2026 година ракетна артилерийска система и 10 гаубици на стойност 1 милиард евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нидерландия ще купи и преносима система за противовъздушна защита за 2,5 милиарда евро, съобщи държавният секретар в министерството на защитата Кристоф ван дер Мат в писмо до Народното събрание.

" Войната на европейския континент акцентира нуждата да може да се работи във всички елементи на спектъра на насилието ", сподели той.

Нидерландия не е имала ракетна артилерия от 2004 година, когато съкращения във военния бюджет доведоха до продажба на тогавашната ѝ система за Противовъздушна отбрана на Финландия.

Според Ван дер Мат новата система е предопределена да усъвършенства отбраната от закани от противников хеликоптери, самолети, дронове и крилати ракети.

През юни нидерландското държавно управление съобщи, че ще влага повече във военната област, тъй че националният бюджет за защита да доближи избраната от НАТО цел от най-малко 2 % от брутния вътрешен артикул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР