Нидерландските законодатели приеха на 20 октомври резолюция, с която настояват

...
Нидерландските законодатели приеха на 20 октомври резолюция, с която настояват
Коментари Харесай

БОЙКОТ: Нидерландия отново блокира влизането на България и Румъния в Шенген

Нидерландските законодатели одобриха на 20 октомври резолюция, с която упорстват държавното управление „ да не подхваща необратими стъпки “ във връзка с присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, до момента в който не извърши „ по-нататъшни следствия на наблюдението на границите и намаляването на корупцията и проведената престъпност и в двете страни. "

Те настояват, че актуалните следствия, осъществени от екип от специалисти на Европейски Съюз по върховенството на закона, корупцията и проведената престъпност в двете страни „ са с стеснен обсег “ и затова инструктират холандското държавно управление да извърши независимо спомагателни следствия, G4media.ro заяви.

Румънският министър председател Николае Чука изрази умерена угриженост по отношение на гласуването в нидерланския парламент, напомняйки, че румънските управляващи са поканили нидерландски специалисти да проведат следствия на място по аспектите, които считат за проблематични. Той удостовери, че всички условия, посочени за участие в Шенген, са изпълнени, съгласно Profit.ro.

Европейският парламент одобри на 17 октомври с огромно болшинство незаконодателна резолюция, в която желае от Съвета на Европейския съюз да предприеме всички нужни ограничения до края на 2022 година, с цел да одобри решението по отношение на приемането на Румъния и България към Шенгенското пространство за свободно придвижване. Разширяването на Шенгенското пространство изисква единомислещо решение на Съвета на Европейски Съюз.

В момента от страните членки на Европейски Съюз единствено България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния не са част от Шенгенското пространство, което включва и страни, които не са членки на Европейски Съюз (Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР