Нидерландия ще подкрепи Румъния и Хърватия за присъединяването им към

...
Нидерландия ще подкрепи Румъния и Хърватия за присъединяването им към
Коментари Харесай

Край! Нидерландия разкри защо ни удря шамара

Нидерландия ще поддържа Румъния и Хърватия за присъединението им към Шенгенската зона, само че ще каже “не ” на България. Това реши в петък на съвещание държавното управление на страната. 

Решението ще бъде оповестено на срещата идната седмица в Брюксел.
-->
Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра съобщи след съвещанието, че към момента е " прекомерно рано " да се реализира единодушие за присъединението на България.

Според него Нидерландия може да преразгледа въпроса едвам когато стане ясно, че в България има настояща правова страна, способна да се оправи с корупцията и проведената престъпност.

По-рано Нидерландия съобщи, че желае още доказателства, че страните са подготвени за участие в Шенген, както и че битката с корупцията в тях реализира резултати. Ако не ги получи, Хага няма да поддържа присъединението им. Резерви има още в Швеция и в Дания. 

Европейската комисия съобщи, че България, Румъния и Хърватия извършват критериите и са подготвени за участие в Шенгенското пространство. Европейският парламент прикани страните да бъдат признати в зоната без повече закъснение.

Шенгенско пространство сплотява 26 страни и значително няма гранични инспекции и това разрешава на хората да пътуват, работят и живеят в друга страна без визи, или разрешителни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР