Нидерландия ще направи първи опит за лицензиране на производителите на

...
Нидерландия ще направи първи опит за лицензиране на производителите на
Коментари Харесай

Властите в два града в Нидерландия ще легализират производството на канабис

Нидерландия ще направи първи опит за лицензиране на производителите на канабис, снабдяващи кафенетата, известни като " кофи шопс ", в които използването на опиата е разрешена от закона, заяви Ройтерс. По този метод нидерландските управляващи ще се опитат да се оправят с несъгласието, при което продажбата на марихуана е легална, само че самото производството - не. Това подхранва противозаконния пазар, доминиран от незаконни организации.

Местните управляващи се надяват, че легализирането на производството на канабис ще затвори този черен пазар.

Опитът ще се организира в Тилбург и Бреда, прилежащи градове в южната част на Нидерландия, а по-късно и в други обитаеми места.

" Много е значимо да предприемем идната стъпка в нашата политика във връзка с канабиса ", съобщи кметът на Бреда Пол Депла.

Опитите в Бреда и Тилбург са част от това, което нидерландското държавно управление назова " начална фаза " на новата политика във връзка с канабиса, която ще докара до узаконяване на производството на марихуана в цялата страна.

Забраната за произвеждане на канабис също по този начин значи, че не ясно по какъв начин се създава самият опиат, което поражда опасения за публичното здраве, съобщи Депла.

" Смятам, че опитите са нещо доста положително. Работим върху този опит повече от 10 години ", съобщи Рик Бранд, притежател на едно от кафенетата в Бреда, и добави, че съжалява, че страната му, известна като водач в демократичните политики, е закъсала, когато се стигнало до узаконяване на производството на канабис.

" Крайно време е канабисът да стане 100 % законен в Нидерландия ", добави той. Бранд съобщи, че за клиента това ще значи, че крайният артикул ще бъде по-чист и затова по-добър за здравето, ще има повече разновидности и ще бъде по-евтин.

Кметът на Бреда Допла съобщи, че процесът по узаконяване на производството може да донесе и стопански изгоди, само че акцентира, че най-важно е затварянето на противозаконния пазар и прозрачността във връзка с здравето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР